BANKALARDA SIFIR FAİZLİ KREDİ YARIŞI

Merkez Bankası'nın sıkılaştırma adımları ve faiz oranlarındaki artışla birlikte, sıfır faizle kredi veren bankalar ortaya çıktı. Daha önce beş banka sıfır faizle kredi kampanyalarını duyurmuşken, bir banka daha bu yarışa katıldı. Hangi bankaların sıfır faizle kredi verdiği, vade sayıları ve kredi miktarları belli oldu.

Yüksek enflasyon ve artan fiyatlar, vatandaşların kredi kartı ve kredi kullanımını artırdı. Kredi kartı harcamalarının artmasıyla birlikte bankalar, nakit avans taksit sayısını 12 aydan 3 aya indirdi. Bu dönemde, en düşük faizli kredileri araştıran vatandaşlar için sıfır faizli kredi kampanyaları dikkat çekiyor. Şu anda QNB Finansbank, Garanti BBVA, Deniz Bank, İş Bankası, Akbank ve Cepte TEB sıfır faizle kredi sunuyor.

SIFIR FAİZLİ KREDİLERİN DETAYLARI

Derlenen bilgilere göre, bankalar yeni müşteri çekmek amacıyla sıfır faizli ancak düşük tutarlı kredi kampanyaları düzenliyor. Bu kredilerin bir kısmı "İhtiyaç Kredisi" olarak sunulurken, bir kısmı ise "Taksitli Nakit Avans" olarak kullandırılıyor.

KREDİ MİKTARLARI VE VADE SAYILARI

  • QNB Finansbank: 30 bin TL (3-6 ay vade, 20 bin TL’si nakit avans)

  • Garanti BBVA: 30 bin TL (3-6 ay vade, 20 bin TL’si nakit avans)

  • Deniz Bank: 25 bin TL (3-6 ay vade, 15 bin TL’si nakit avans)

  • İş Bankası: 25 bin TL (3 ay vade, nakit avans)

  • Akbank: 20 bin TL (3 ay vade, nakit avans)

  • Cepte TEB: 10 bin TL (6 ay vade)

BANKALARIN KAMPANYA YARIŞI

Bankalar, yeni müşteri kazanmak amacıyla sıfır faizli kredi kampanyalarını hızla artırıyor. Bu krediler, vatandaşlara kısa vadede finansal rahatlama sağlarken, bankalar için de müşteri portföylerini genişletme fırsatı sunuyor. Özellikle düşük tutarlı krediler, birçok vatandaşın finansal ihtiyaçlarını karşılamak için tercih ediliyor.