1000’LER LİGİNDE 21 DENİZLİLİ

Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından her yıl açıklanan Türkiye’nin İlk 1000 İhracatçı Firması Araştırmasında Denizli’den 21 firma yer aldı. Listeyi değerlendiren Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Hüseyin Memişoğlu, Denizli’nin sektör çeşitliliği ile ihracatta önemli bir oyuncu olduğunu söyledi, listeye giren firmaları kutladı. 

Türkiye İhracatçılar Meclisi, kayıtlarını esas alarak her yıl en fazla ihracat gerçekleştiren 1000 firmayı açıklıyor. Bu yıl açıklanan listede Denizli’de faaliyet gösteren ve Denizli’de yatırımları bulunan 21 firma yer aldı. Başak Metal Denizli firmaları arasında ihracatta zirvede yer alırken, gıda, tekstil, kablo, demir-çelik sektörlerinde faaliyet gösteren 21 firma listeye girme başarısı gösterdi.

TİM tarafından açıklanan listeyi değerlendiren DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu, 2023 yılında Jeopolitik gerilimler, enflasyonist baskılar, sıkı para politikaları ve taleplerde daralma gibi birçok olumsuz faktöre rağmen 4,2 milyar dolar ihracata ulaştıklarını, 25 farklı sektörde, 185 ülkeye, 3 bin farklı ürün grubunda ihracata imza attıklarını söyledi.

İLK 5 AYDA 1,8 MİLYAR DOLAR

2024 yılının Ocak-Mayıs döneminde Denizli ihracatının 1,8 milyar dolara ulaştığını belirten Memişoğlu, “İlimiz ve ülkemiz ekonomisinin dinamizmini her daim canlı tutmak adına gece gündüz demeden çalışan ihracat ailemizin her bir ferdine teşekkürlerimizi iletiyoruz.Denizli ihracatını sektör çeşitliliği ön plana çıkarıyor. Tekstil-konfeksiyondan kabloya, bakır telden tarıma, iklimlendirmeden kimyevi maddelere, doğal taştan makine ihracatına kadar çeşitli sektörlerde önemli bir oyuncuyuz” dedi.

DENİZ OLMAYAN DENİZLİ’DEN BALIK İHRAÇ EDİYORUZ

Fındık üretilmeyen Denizli’den 2023 yılında 8,3 milyon dolarlık fındık ihracatı gerçekleştirildiğine dikkat çeken Memişoğlu, “Deniz olmayan Denizli’den balık ihracatı yapıyoruz. Bu durum, Denizlili ihracatçının tüccarlık konusunda deneyimini ve başarısını ortaya koyuyor. Her sene ilk 10 ihracatçı il arasındaki konumumuzu koruyor, daha üst sıralara yükselmek için güncel gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Her zaman belirttiğimiz gibi, bu şehir 2000 yıl önce ihracat yaptı. Sürdürülebilir ihracat artışı; ekonomik büyüme, döviz kazancı, teknoloji istihdam ve inovasyon anlamına geliyor. Bu araştırma vesilesiyle bizi gururlandıran firmalarımıza teşekkür ederiz. Denizlili ihracatçılar olarak ilimiz ve ülkemiz ekonomisine katkımızı sürdürmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

1000’LER LİGİNDE 21 DENİZLİLİ