BAKANLIK YAZ DENETİMLERİ İÇİN SAHİLLERE İNİYOR! 

Hazine ve Maliye Bakanlığı, yaz döneminde Antalya, Muğla ve İzmir başta olmak üzere turizm beldelerinde yoğun kullanılan işletmelere yönelik denetimlerini sıkılaştıracak. Bakan Şimşek, "Kayıt dışılıkla mücadelemize her alanda ara vermeden devam ediyoruz" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, yaz sezonunun başlamasıyla birlikte turizm bölgelerinde denetimlerini artırma kararı aldı. Antalya, Muğla ve İzmir başta olmak üzere yoğun turizm faaliyetlerinin olduğu bölgelerde işletmelere yönelik sıkı denetimler gerçekleştirilecek.

Kayıt Dışı Ekonomiyle Mücadele Sürüyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, kayıt dışı ekonomiyle mücadeleye büyük önem verdiklerini belirterek, "Kayıt dışılıkla mücadelemize her alanda ara vermeden devam ediyoruz" ifadelerini kullandı. Şimşek, denetimlerin tavizsiz ve güçlü bir şekilde devam edeceğini vurguladı.

Turizm Bölgelerinde Denetim Takvimi Oluşturuldu

Edinilen bilgiye göre, Bakanlığa bağlı Gelir İdaresi Başkanlığı ekipleri, turizm sezonunun başlamasıyla birlikte denetim takvimini oluşturdu. Bu amaçla Antalya, İzmir ve Muğla gibi turizm merkezlerine yüzlerce denetim personeli takviyesi yapıldı. Gece faaliyet gösteren eğlence mekanları, yat turizmi, plaj kulübü olarak bilinen beach clublar ve otel ile pansiyonlar başta olmak üzere birçok işletme denetim kapsamına alındı.

Gece Kulüpleri ve Restoranlara Yoğun Denetim

Denetimler kapsamında özellikle gece kulüpleri, restoranlar ve beach clublarda hasılat tespitleri yapılacak. Ayrıca işlek cadde ve sokaklardaki işletmeler de denetlenecek. Gelir İdaresi ekipleri, bu denetimlerde işletmelerin kayıt dışı faaliyetlerini tespit etmeye yönelik çalışmalar yürütecek.

Konut Kiralama Sektörü de Takip Altında

Gelir İdaresi ekipleri, günübirlik konut kiralamalarına da ağırlık verecek. Yazlık kiralamalara yönelik 2023 yılına ilişkin analiz çalışmaları yapılarak, gelir elde ettiği düşünülen mükellefler izaha davet edilecek ve sonuca göre gönüllü uyumla beyanda bulunmaları sağlanacak. Ayrıca Kültür ve Turizm Bakanlığından günübirlik konut kiralama izni alan mükellefler ile boş olan ve günübirlik kiralama potansiyeli bulunan konutlara yönelik de yoklama yapılacak.