MEHMET ŞİMŞEK MOTO KURYE KARARINI AÇIKLADI

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yeni düzenleme ile moto kurye faaliyetlerinden doğan ticari kazançların basit usulde vergilendirileceğini açıkladı. Bahşiş gelirleri ise normal ücret geliriyle ilişkilendirilmeyecek ve hizmet bedelinden ayrı gösterilerek KDV’ye tabi olmayacak.

Bakan Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Moto kuryenin gelirine, garsonların bahşişine yeni vergi yok, muafiyet getiriyoruz. Moto kurye faaliyetleriyle bahşiş gelirlerinin vergilendirilmesini kolaylaştırıyoruz. Düzenleme ile motokurye faaliyetlerinden doğan ticari kazançlar basit usulde vergilendirilecek, bahşiş gelirleri normal ücret geliriyle ilişkilendirilmeyecek ve hizmet bedelinden ayrı gösterilerek KDV’ye tabi olmayacak." ifadelerini kullandı.

BAHŞİŞ GELİRLERİNE MUAFİYET

Yeni düzenlemeye göre, moto kuryelerin ticari kazançları basit usulde vergilendirilecek. Bahşiş gelirleri ise normal ücret geliri olarak değerlendirilmeyecek ve hizmet bedelinden ayrı gösterilerek Katma Değer Vergisi'ne (KDV) tabi tutulmayacak. Bu, bahşişlerin vergilendirilmesinde kolaylık sağlayacak.