YENİ VERGİ PAKETİNDE ÖTV'SİZ ARAÇLARA TIRPAN

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın yeni vergi paketinde sona gelindi. Pakette ÖTV'siz araçlar için de düzenleme yapılacağı kaydedildi. Engellilerin kullandığı araçlar için alternatif iki düzenleme üzerinde çalışılıyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın kapsamlı yeni vergi paketi, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulmaya hazırlanıyor. Paketin bazı maddeleri tartışmalara neden olurken, ÖTV'siz araçlarla ilgili yapılacak düzenlemeler dikkat çekiyor. Engellilerin ÖTV’siz araç alımını sınırlandırmayı amaçlayan iki alternatifli madde üzerinde çalışıldığı belirtiliyor.

Birinci alternatif: Engelli araç alma hakkının 10 yıldan 1 yıla düşürülmesi, engellinin ölümünden sonra tüm vergilerin mirasçılardan alınması ve engelli araç limitinin belirlenmesinde yeniden değerleme oranının yarısının dikkate alınması gibi maddeler içeriyor.

İkinci alternatif: ÖTV'siz araç alma hakkının tamamen kaldırılması üzerine yoğunlaşıyor. Bu düzenleme, engelli bireylerin araç ediniminde köklü değişiklikler getirebilir.

MUAFİYET KALDIRILIP NAKİT DESTEK GELEBİLİR

Edinilen bilgilere göre, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, engellilere gelir durumuna bakarak yerli araç fiyatlarını da dikkate alarak bir miktar nakit destek vermeyi planlıyor. Ancak, bu nakit desteği ile araç alan engellilerin diğer yardımlarının kesilebileceği öne sürülüyor.