DOĞALGAZDA TEMMUZ TARİFESİ AÇIKLANDI

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ) tarafından temmuz ayında uygulanacak doğalgaz tarifeleri belli oldu. BOTAŞ, temmuz itibarıyla mesken ve sanayi abonelerinin kullandığı tarifesinde değişiklik yapılmadığını açıkladı.

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ) tarafından yapılan duyuruda, "Kuruluşumuzun doğalgaz toptan satış fiyatları; piyasa koşulları, ülkenin ekonomik şartları, piyasa fiyat istikrarı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun tarife ile ilgili kararları ve maliyet unsuru olan alım - işletme giderlerindeki değişim dikkate alınarak mümkün olan en makul seviyede belirlenmekte ve tüketicilere sunulmaktadır" denildi.

"KONUTLARDA AVRUPA'DA EN DÜŞÜK DOĞALGAZ TÜKETİLİYOR"

"Bu kapsamda, kuruluşumuz tarafından 01 Temmuz 2024 tarihinden itibaren geçerli olan Doğal Gaz Toptan Satış Fiyatlarında herhangi bir değişiklik yapılmamıştır" ifadeleri yer alan duyuruda, "Household Energy Price Index (HEPI) fiyatları esas alındığında konutlarda, Ukrayna'dan sonra Avrupa ülkeleri arasında en düşük doğalgaz fiyatı ülkemizde uygulanmaktadır." ifadeleri kullanıldı.

FİYATLAR DEĞİŞMEDİ

Doğalgazda fiyat tarifelerini aylık belirleyen BOTAŞ, temmuz ayında mesken ve sanayi aboneleri ile elektrik üretimi amaçlı kullanılan gazın satış tarifesinde değişiklik yapmadı. BOTAŞ'ın temmuz ayı doğalgaz toptan satış fiyat tarifesine göre, konut tüketicileri için dağıtım şirketlerine temmuzda uygulanacak satış fiyatı 1000 metreküp doğal gaz için 4 bin 80 lira olurken, sanayi abonelerinin tarifesi, kademe 1 için 1000 metreküp doğal gazda 8 bin 549 lira, kademe 2 için ise 11 bin 374 lira olarak belirlendi. Elektrik üretimi amaçlı doğal gazın fiyatı ise 1000 metreküpte 12 bin lira olarak açıklandı.