EYT’NİN EKONOMİYE YÜKÜ 1 TRİLYON LİRA

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ekonomi İşleri Başkanı Nihat Zeybekci, DENİB’in düzenlediği İhracatın Yıldızları Ödül Töreni’nde konuştu. Zeybekci, EYT’nin muhalefetin baskısıyla çıkarıldığını ve ekonomiye yükünün 1 trilyon lira olduğunu söyledi.

“DENİZLİ’DE İHRACAT 2 BİN YILDIR SÜRÜYOR”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ekonomi İşleri Başkanı Nihat Zeybekci, Türkiye’nin büyük bir ekonomi olduğunu vurgulayarak, Denizli’nin iki bin yıllık tekstil ihracatı geleneğinin gelecekte de devam edeceğini belirtti. Zeybekci, "Denizli iki bin yıl önce de ihracat yapıyordu, iki bin yıl sonra da ihracat yapacak. Mevzu Denizli ile gerisi teferruattır" dedi.

“ANAYASA KİTAPÇIĞI SÜRECİNE GERİ DÖNERİZ”

Zeybekci, enflasyonla mücadele ve parasal tedbirler üzerine düzenlemeler yapıldığını ifade ederek, "2025 yılında enflasyon yüzde 30 seviyesine inecektir. Siyaset için en kolay şey 'o ne veriyorsa ben 5 katını vereyim' mantığıdır. İşte o zaman yanlışlar zinciri başlar ve anayasa kitapçığı sürecine geri döneriz. Bu konuda en büyük örnek EYT'dir. Muhalefetin baskısı ve toplumda oluşan aşırı beklenti ile EYT çıkarıldı. EYT'nin ekonomiye yükü şu an 1 trilyon lira" dedi.

“KURDAKİ BASKININ KALKMASI MÜMKÜN DEĞİL”

Zeybekci, toplumun hukuksal adımlar beklediğini ve bu beklentinin anketlerde ortaya çıktığını belirterek, "31 Mart seçimlerinde halk mesajını kalın bir kalemle çizip önümüze koydu. Şimdi parasal tedbirleri alacağız ve ardından ekonomik paketler gelecektir. Hepinizin beklentisi kurdaki baskının kalkması, ancak şu an bunun kalkması mümkün değil. Şimdi katma değeri yüksek ve öncelikli ürünler üretip ihracat yapmamız lazım" şeklinde konuştu.