GELİRİ OLMADAN AYLIK 5 MİLYONU AŞAN HARCAMA YAPIYORLAR 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi kaçağına karşı başlatılan çalışmaları sosyal medya hesabından değerlendirdi. Şimşek, vergide adaleti sağlama kararlılığını vurguladı.

Maliye, yüksek harcama yapmasına rağmen vergi ödemeyenlerin peşine düştü. Vergi Denetim Kurulu'nun yürüttüğü çalışmalarda, özellikle aylık 5 milyonu aşan harcama yapıp gelir beyan etmeyen kişiler mercek altına alındı. Bu kişilerin gelir kaynakları tespit edilerek vergilendirme yapılacak.

800 KİŞİLİK LİSTE İNCELENİYOR

İlk etapta tespit edilen 800 kişinin aylık harcamalarının 5 milyon TL'yi aştığı ve hiç gelir beyan etmedikleri belirlendi. Maliye, bu kişilerin gelir kaynaklarını inceleyerek vergi kaybını önlemeyi amaçlıyor. Risk analizi çalışmalarında, bu kişilerin gerçek kazançları üzerinden vergilendirme yapılacak.

ŞİMŞEK'TEN SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMI

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Vergi Denetim Kurulu'nun çalışmalarını X hesabından duyurdu. Şimşek, "Vergide adaleti artırmaya ve kayıt dışılığı azaltmaya yönelik çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Aylık harcamaları 5 milyon TL’nin üzerinde olup hiç gelir beyan etmeyen kişileri gerçek kazançlarını vergilendirmek üzere denetim kapsamına alıyoruz. IBAN veya 'mail order' ödeme yönetimi ile tahsilat yaparak vergisini ödemeyen işletmeler de inceleniyor. Vergi kayıp ve kaçağına sebebiyet vererek haksız kazanç sağlayanların ve haksız rekabet oluşturanların takipçisi olmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.