EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI BELLİ OLDU

Milyonlarca emeklinin gözü kulağı bu haberdeydi. En düşük emekli maaşı belli oldu. Türkiye Büyük Millet Meclisi AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, en düşük emekli maaşının 12 bin 500 TL'ye yükseltildiğini söyledi.

 

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından ay başında açıklanan 6 aylık enflasyon farkına göre emeklilere maaş zam oranı yüzde 24.73 olmuştu. SSK ve Bağ-Kur emeklileri maaşlarına zam sonrası kök maaşı 8 bin 20 TL'nin altında kalanların aylığı 10 bin lirada kaldı. Bu durumda olan yaklaşık milyonlarca emeklinin beklediği haber, Türkiye Büyük Millet Meclisi AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler’den geldi. 

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler

“12 BİN 500 TL’YE YÜKSELTİYORUZ”

En düşük emekli aylığının yükseltilmesini de içeren Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifini TBMM Başkanlığı’na sunan Güler, çıkışta yaptığı açıklamasında; “Yaşlılık, malullük, ölüm aylığı almakta olan emeklilerimize ve hak sahiplerine dosya bazında 10 bin TL olarak öngörülen asgari aylık ödeme tutarı, 12 bin 500 TL’ye yükseltiyoruz. Başta emekli aylıklarına düzenleme olmak üzere vergi adaletinin güçlendirilmesine, az kazanandan az çok kazanandan çok vergi alınmasına hizmet edecek kayıt dışılıkla mücadelemize katkı sağlayacak bu düzenlemelerin ülkemiz ve aziz milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Yeni maaşların ağustos ayında hayata geçmesi bekleniyor.