DENİZLİ'DE KİM NE KADAR İNDİRİM YAPACAK?

Emekliler Yılı'nda Denizli'de emeklilere yönelik indirim sağlayan firmalar açıklandı. Bazı odalara bağlı esnaflardan mal veya hizmet satın alan emeklilere yönelik yüzde 10 ile 25 arasında indirim uygulanması sağlanırken, bazı esnafların yüzde 30'a kadar indirim fırsatı sunacağı kaydedildi

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 16 Ocak 2024 tarihinde gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada 2024 yılını emekliler yılı olarak ilan etti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bu kapsamda emeklilerin yaşamlarına katkıda bulunacak pek çok projeyi hayata geçirdi. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile pek çok kurum arasında emeklilere yönelik protokol imzalanırken, bunlar emekliler.gov.tr internet sitesinde açıklandı.

Emeklilere yönelik kurulan emekliler.gov.tr internet sitesinde "Emekliye Özel Fırsatlar" linki altında indirim yapan kurum ve özel firmalar ile indirim oranlarına yer verildi. Buna göre, 17 bakanlığın tamamındaki kamu sosyal tesislerinde emeklilere yüzde 15 indirim uygulanacak. Bakanlıkların açıklamalarında "Gelir ve aylık ödemesi yaptığımız emeklilerimiz ve hak sahiplerinden eş, anne ve baba 31 Aralık 2024 tarihine kadar kamu kurum ve kuruluşlarına ait sosyal tesislerin ücret tarifelerinden yüzde 15 oranında indirimli yararlanabilirler." ifadelerine yer verildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın KYK yurtlarında 2024 yılı yaz döneminde 1 ay süresince ücretsiz konaklama yapabilen emeklilere yönelik PTT ve diğer kurumların fırsatları da, internet sitesinde yer alıyor. Bankalarla yapılan protokol kapsamında emeklilere özel tanımlanacak indirim ve ayrıcalıkların da bankaların web sitelerinde duyurulacağı bilgisine yer verildi.

SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜNCE ANLAŞMA YAPILDI

Emekliler.gov.tr internet sitesinde, Sosyal Güvenlik Kurumunun illerde emeklilere yönelik işbirliği ve anlaşma yaptığı firmalar da açıklandı. Denizli Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü tarafından emeklilere sağlanan fırsatlar kapsamında indirim sağlayan firma ve sektörlerle indirim oranını belirten detayların bulunduğu liste internet sitesinde yer aldı.

Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Tavas Terziler Seyyar Elbise Satıcıları ve Ütücüleri Esnaf Odası, Serinhisar Manavlar ve sebzeciler Esnaf Odası, Güney Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Denizli Terziler Konfeksiyoncular Tuhafiyiciler ve Giyim Sanatkarları Esnaf Odası, Karahisar Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Denizli Dokumacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Gürpınar Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Çivril Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Bozkurt Şoförler Otomobilciler ve Nakliyeciler Odası, Çameli Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Babadağ Dokuma Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Denizli Lokantacılar Esnaf Odası, Yeşilyuva Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Sarayköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Denizli Demirci ve Madeni İşler Esnaf ve Sanatkarlar Odası , Acıpayam Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Denizli Fırıncılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Denizli Manavlar ve Seyyar Pazarcılar Esnaf Odası ile yapılan anlaşma ile bu odalara bağlı esnaflardan mal veya hizmet satın alan emeklilere yönelik yüzde 20 oranında indirim uygulanması sağlanacak.

Denizli Bilimum Oto Doğrultma ve Boyacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası'na bağlı esnaflardan mal veya hizmet satın alan emeklilere yönelik yüzde 15, Çivril Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odasına bağlı esnaflardan mal veya hizmet satın alan emeklilere yönelik yüzde 10 oranında indirim uygulanacak. Denizli Berberler Esnaf ve Sanatkarlar Odası'na bağlı esnaflardan mal veya hizmet satın alan emeklilere yönelik yüzde 25 oranında indirim uygulanacak. Denizli Şekerciler Odası Esnaf Odasına bağlı esnaflar emeklilere yüzde 10 oranında indirim uygulayacak.

31 ARALIK'A KADAR İNDİRİM UYGULANACAK

Dedeoğlu Pastaneleri pastane ürünleri grubunda Bilgin Market içi şubeler hariç tüm şubelerde, Bizim Kasap Hayvancılık kırmızı ve beyaz ette Adalet - Saltak - Servergazi Şubelerinde emeklilere 31 Aralık'a kadar yüzde 5 oranında indirim uygulayacak.

Mobiliza Mobilya yüzde 10, BRT Büro Makineleri yazıcı toner alımında yüzde 5, Zirve Erkek Kuaförü tüm berberlik hizmetlerinde yüzde 30, Pamukkale Kağıt Ürünleri malzeme alımlarında yüzde 5, Kaburgacı Usta yüzde 10 indirim sağlayacak.