DENİZLİ’DE BALIK FİYATLARI DEĞİŞMEDİ

Av yasağı, dün itibariyle kalktı. Denizli büyükşehir Balık Hali’ndeki balık fiyatları ise geçtiğimiz sezon sonunda satılan fiyatlarda kaldı.

Denizlerde 15 Nisan'da başlayan genel av yasağı, 1 Eylül'de itibariyle sona erdi. Av yasağının kalkmasıyla birlikte Karadenizli balıkçılar, ‘Vira Bismillah’ diyerek yeni sezona başladı. Denizlerdeki hareketlilik, Denizli Büyükşehir Balık Hali’nde de yaşandı. Yeni sezon açıldı ama balık fiyatlarında bir değişiklik olmadı.

“FİYATTA PEK DEĞİŞİKLİK YOK”

Denizlisporlu Balıkçı Kardeşler işletmesinde çalışan 35 yaşındaki Can Kayacan; “Balık fiyatları, Hamsi-sardalya 150 lira bandında. Çupra-levrek 300 liradan başlıyor. Gramajına göre değişiyor. Yeni palamutlar geliyor. Gramajı biraz küçük ama tanesi 150 liradan satılıyor. Kaya levrekleri 350 lira civarında. Alabalıklar 200 liradan satılıyor. Fiyatta pek değişiklik yok. Geçen sezon kapattığımız fiyatlarla aynı. Denizlililer balığı seviyor ama yazın hiç yemiyor. Sadece kışın yiyor. O da herhalde havaların serinlemesinden dolayı. Genele bakarsak Denizli balığı iyi tüketiyor” dedi.

“FİYATLARIN YÜKSELMESİNİ İSTEMİYORUZ”

Sezonu, geçen yılki fiyatta açtıklarını ifade eden Emre Balıkçılık sahibi 41 yaşındaki Emre Tak; “Zam yok. Fiyatları 150 liradan açtık. Fiyat yükselmesin. Fiyatların yükselmesini biz istemiyoruz zaten. İnşallah bereketli olur ve fiyatlar bu şekilde gider. Denizlilerin balık yeme kültürü yıl geçtikçe gelişiyor. Denizli’de şu anda güzel balık tüketiliyor” diye konuştu.

İŞTE BALIK FİYATLARI!

Balık Hali’ndeki bazı balıkların fiyatları şu şekilde:

Karadeniz Palamut: 150

Açık deniz çupra: 380

Deniz Çupra: 330

Deniz levrek: 320

Açık deniz levrek: 350

Kaya levrek: 350

Norveç somon: 580

Karadeniz somun: 280

Deniz turna: 300

Ada lüferi (Tirsi) : 150

Çanakkale kefal: 280

Hamsi ve Sardalya: 150