İHTİYAÇ KREDİSİ FAİZİ DÜŞTÜ

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) açıkladığı verilere göre, ihtiyaç kredisi faiz oranları son 7 haftada önemli bir düşüş kaydetti. Bankacılık sektöründe mevduat azalırken, kredi faizlerinde ise dalgalı bir seyir izlendi.

MEVDUAT AZALDI, FAİZLER YATAY SEYREDİYOR

29 Ağustos ile sona eren haftada, bankacılık sektörünün toplam mevduatı bir önceki haftaya göre 1,9 milyar lira azalarak 17 trilyon 955,4 milyar liraya geriledi. Aynı dönemde, 1-3 ay vadeli ortalama bileşik TL mevduat faizi yüzde 59,3, ticari kredi faizi ise yüzde 59,7 olarak kaydedildi. Mevduat faizlerinde yatay bir seyir gözlemlendi.

İHTİYAÇ KREDİSİ FAİZLERİNDE 5,7 PUANLIK DÜŞÜŞ

İhtiyaç kredisi faiz oranları ise 7 haftalık süreçte 5,7 puanlık bir düşüş yaşayarak yüzde 77,9’dan yüzde 72,2’ye geriledi. Bu dönemde ticari krediler ve mevduat faizlerinde hafif değişimler görülse de ihtiyaç kredisi faizlerindeki bu düşüş dikkat çekti.

KREDİ KARTI VE TİCARİ KREDİLERDE ARTIŞ

Mevduat bankalarındaki tüketici kredileri de yüzde 0,86 artışla 1 trilyon 706 milyar liraya çıktı. Taksitli ticari kredilerde ise yüzde 0,99 oranında artış kaydedildi. Kredi kartı bakiyesi yüzde 2,31 artarak 2 trilyon 59 milyar liraya ulaştı.