ORGANİK ARICILIK YAPANLARA DESTEK

Tarım ve Orman Bakanlığı, organik arıcılık yapan yetiştiricilere kovan başına 50 lira destek ödemesi yapılacağını duyurdu. Destekleme ödemeleri için başvurular, 20 Aralık Cuma gününe kadar yapılabilecek.

DESTEKLER 2024'TE GEÇERLİ OLACAK

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan "Organik Arıcılık Yapan Yetiştiricilerin Desteklenmesine Dair Tebliğ", Resmi Gazete'de yayımlanarak 1 Ocak 2024'ten itibaren yürürlüğe girdi. Tebliğ kapsamında, organik arıcılık yapan yetiştiriciler için kovan başına 50 lira destek ödemesi yapılacak. Destekleme ödemeleri için başvuru koşulları, yöntemleri ve süreleri netleştirildi.

BAŞVURULAR İÇİN SON TARİH 20 ARALIK

Destekten yararlanmak isteyen yetiştiriciler, 20 Aralık Cuma günü mesai bitimine kadar Organik Tarım Bilgi Sistemi'nde (OTBİS) kayıtlı oldukları il ve ilçe müdürlüklerine gerekli belgelerle başvuruda bulunabilecekler. Başvuru yapan yetiştiriciler, bulundukları yer dışındaki il veya ilçelerde de başvuru yapma hakkına sahip olacaklar. Ayrıca, kovan tespitlerinin 31 Aralık Salı gününe kadar tamamlanması gerektiği vurgulandı.

KOVAN BAŞINA 50 LİRA DESTEK

Destekleme ödemesi almaya hak kazanan yetiştiricilere, organik arılı kovan başına 50 lira ödeme yapılacak. Ayrıca, 24 Ekim 2023 tarihli aynı başlıklı tebliğ yürürlükten kaldırıldı. Ancak, bu tarihten önce yapılan başvurular eski tebliğ hükümlerine göre değerlendirilmeye devam edecek.