“ASGARİ ÜCRET SÜRECİ ERKEN BAŞLADI”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, 2025 yılı Asgari Ücreti ile ilgili yaptığı açıklamada sürecin erken başladığını söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, TRT Haber canlı yayınında gündeme ve ilişkin açıklamalarda bulundu. 2025 yılı Asgari Ücreti ile ilgili de açıklama yapan Bakan Işıkhan, “Asgari ücret süreci erken başlamış oldu. Kamuoyunun gündemine getirmiş olduk ama biz Cumhurbaşkanımızın sıklıkla ifade ettiği gibi vatandaşlarımızın hayat standartlarını yükseltmeyi hedefleyen politikalar uyguluyoruz. Burada geçici refah sağlamak yerine refahı kalıcı kılacak politikaları ve stratejileri hayata aktarıyoruz. Bu doğrultuda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Asgari ücret çalışanlarımızın refah düzeyini belirleyen minimum ücreti ifade etmekte ancak asgari ücret hükümet olarak tek başımıza karar verdiğimiz bir konu değil” dedi.

ASGARİ ÜCRETTE HEDEF

Aralık ayının başında işçi, işveren temsilcileriyle birlikte süreci başlatacaklarını ifade eden Bakan Işıkhan; “Asgari Ücret Tespit Komisyonumuz işçi temsilcilerinden, işveren temsilcilerinden, hükümet temsilcilerinden oluşan bu komisyon bir araya gelecek. Asgari Ücret Tespit Komisyonu ülkemizin ekonomik koşullarını, makro düzeyde uygulanan politikaları, enflasyon oranlarını, iş gücünün taleplerini, ihtiyaçlarını karşılayacak oranın ne olacağı konusunda hep birlikte istişarede bulunarak bizim gündemimize getiriyorlar. Biz de hükümet olarak süreci adil, şeffaf bir şekilde yönetiyoruz. En son kararı Asgari Ücret Tespit Komisyonu belirledikten sonra işçimizin, işverenimizin de maksimum faydayı elde edecek noktada asgari ücreti tespit etmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, 2025 yılı Asgari Ücreti ile ilgili yaptığı açıklamada sürecin erken başladığını söyledi.

“VATANDAŞI ENFLASYONA EZDİRMEME İLKESİ ÖNEMLİ”

Vatandaşı enflasyona ezdirmeme ilkesi kendileri için önemli olduğunu vurgulayan Bakan Işıkhan; “Bunun yanında hayat seviyelerinin yükseltilmesi ve korunması noktasında bir asgari ücret elbette belirlenecektir. Daha süreç başlamadan Aralık ayında yine esnaf ve bazı marketlerde fiyatların, etiketlerin değiştirilebileceği konularını sık sık görüyorum. Asgari ücreti biz satın alma gücünü geliştirmek için veriyoruz. Orada gerçekleşen fiyat artışları hem piyasayı hem de vatandaşlarımızın satın alma gücünü olumsuz yönde etkileyebilecektir. Bu yollara gidilmemesini vatandaşlarımızdan rica ediyoruz. Zaten bu konuda Ticaret Bakanlığımız gerekli tasarruflarda bulunabilir. Ama bizim hedefimiz, maksimum faydayı elde etmek. İşçi ve işveren kesimi tarafından belirlenecek olan asgari ücret belirleme sürecini Aralık ayında süreci başlatacağız. Sonunda da 2025 yılında geçerli olacak asgari ücreti kamuoyuyla paylaşmış olacağız” ifadelerini kullandı.