BANKALARDAN 100 BİN TL'LİK KREDİ KARTI LİMİTİ UYARISI

Savunma Sanayii Destekleme Fonu'na katkı için kredi kartı limiti 100 bin lira ve üzeri olanlara yönelik alınacak 750 liralık katkı payı tartışma yarattı. Bankalar, limit düşürme taleplerine karşı otomatik uyarı mesajları göndermeye başladı.

KREDİ KARTI LİMİTLERİNİ DÜŞÜRMEK İSTEYENLER BANKALARA BAŞVURUYOR

AK Parti'nin Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunduğu kanun teklifinde, kredi kartı limiti 100 bin lira ve üzeri olanlardan yıllık 750 lira katkı payı alınacağı yer alıyor. Bu teklif, kart limitini düşürmek isteyen vatandaşları harekete geçirdi. Birçok kişi, bankaların çağrı merkezlerini arayarak kart limitlerinin düşürülmesini talep etti. Ancak bazı bankalar, işlem talebi öncesinde otomatik bir mesajla vatandaşları bilgilendiriyor.

YASAL DÜZENLEME HENÜZ YÜRÜRLÜKTE DEĞİL

Bazı bankalar, müşterilerine mobil uygulamaları veya çağrı merkezleri aracılığıyla bir bilgilendirme mesajı gönderiyor. Bu mesajda, "Kredi kartlarına savunma sanayii katkı payı alınmasına ilişkin düzenleme TBMM’ye sunulan kanun teklifi olup henüz yürürlükte değildir. Basında ve sosyal medyada çıkan haberler yanıltıcı olabilir. Şu anda yürürlükte bir düzenleme bulunmamaktadır." ifadesi kullanılıyor.