VERGİ YÜZSÜZLERİ LİSTESİ BUGÜN AÇIKLANIYOR

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 5 milyon lira ve üzeri vergi borcu olan mükelleflerin yer aldığı "vergi yüzsüzleri" listesini bugünden itibaren tüm vergi dairelerinde duyurmaya başlayacak. Bu liste, Kasım ayında ise Gelir İdaresi Başkanlığı’nın internet sitesinde kamuoyuyla paylaşılacak.

5 MİLYON LİRA VE ÜZERİ BORCU OLANLAR AÇIKLANACAK

Resmi Gazete’de 3 Eylül'de yayımlanan tebliğ doğrultusunda, 5 milyon lira ve üzeri vergi borcu ya da kesinleşmiş vergi cezası bulunan mükellefler bugünden itibaren Türkiye genelindeki tüm vergi dairelerinin ilan yerlerinde duyurulacak. Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), 1-15 Kasım tarihleri arasında da aynı listeyi internet sitesinde yayımlayacak.

KİMLER LİSTEDE YER ALMAYACAK?

Belediyeler, mahalli idare birlikleri ve belediyelere ait şirketlerin borçları bu listede yer almayacak. Ayrıca, yapılandırma kapsamındaki borçlar ve deprem bölgesindeki mükelleflerin borçları da listeye dahil edilmeyecek. Vergi Usul Kanunu'nun ilgili hükmüne göre, vadesi geçtiği halde ödenmeyen vergi ve cezalara ilişkin bilgiler, Maliye Bakanlığı tarafından açıklanabiliyor.