Bereket Enerji Göktaş-1'de elektrik üretimine başladı

Denizli'de merkezi bulunan Bereket Enerji Grubu'nun Adana'da gerçekleştirdiği hidroelektrik santral projelerinden sonuncusu 122.2 megawatt kurulu güce sahip Göktaş-1, Enerji Bakanlığı'nca kabulü yapılarak elektrik üretimine başladı.

   İlk HES projesini 1995 yılında gerçekleştiren Bereket Enerji'nin 19. santrali olan Göktaş-1'in devreye alınmasıyla hidroelektrik üretim kapasitesi toplam 707 megawatt'a yükseldi. Merkezi Denizli'de bulunan Bereket Enerji Grubu Adana'da daha önce 50'şer megawatlık kurulu güce sahip Mentaş ve Toros HES ile 153.4 megawatt kapasitelik Göktaş-2 HES projelerini tamamlayarak üretime açmıştı. Bereket Enerji Grubunun böylece toplam elektrik üretim kapasitesi 2 bin 100 megawatt'a yükseldi.

Bereket Enerji Elektrik Grup Müdürü Erim Arıcı, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de enerji ihtiyacının büyük önem kazandığı bir dönemde Göktaş- 1 HES projesini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Seyhan Nehri'nin kolu olan Zamantı Irmağı üzerinde kurulan Göktaş-1'in, santral çalışmadığı zamanlarda bile suyu tutabilme özelliği olan Bereket Enerji grubunun ilk santrali olduğunu vurgulayan Arıcı, ayrıca santralin dijital kontrol sistemiyle kontrol edilebildiğini ifade ederek, "Göktaş projelerini teknolojik açıdan baktığımızda grubumuzun en prestijli projeleri olarak tanımlayabiliriz. 2011 yılında yapımına başladığımız Göktaş-1 ile Göktaş-2'nin yıllık ortalama üretim kapasitesi 1 milyar 200 milyon kilowaat saattir" dedi.

Öte yandan özelleştirmeden alınan 62 megawattlık Denizli-Adıgüzel HES ile 48 megawaatlık Aydın-Kemer HES'in gruba devredilmesiyle Bereket Enerji grubunun hidroelektrik üretim kapasitesi 817 megawatt'a ulaşacak.DHA