EKONOMİ BAKANLIĞI, SAĞLIK TURİZMİNİN GELİŞMESİNE DESTEK VERİYOR

Ülkemiz için sağlık turizmi alanında potansiyel arz eden ülkelerden bir alım heyeti, Ekonomi Bakanlığı tarafından desteklenen program kapsamında 21-23 eylül 2017 tarihlerinde Denizli’yi ziyaret edecek.

      Denizli 2. Termal Ve Sağlık Turizmi Zirvesi” ile eş zamanlı olarak yapılacak olan alım heyeti programı kapsamında ikili iş görüşmeleri ile termal tesis ve hastane ziyaretleri gerçekleştirilecek.

Ekonomi Bakanlığı tarafından yapılan çalışmalar neticesinde Sağlık Turizmi alanında ülkemiz için potansiyel arz ettiği tespit edilen 50 ülkeden özel ve kamu hastaneleri yetkilileri, doktorlar, basın-yayın kuruluşları temsilcileri ve sağlık turizmi kuruluşları yetkililerinden oluşan 250 kişilik bir heyet, sağlık turizmi alanında temaslarda bulunmak üzere 21-23 Eylül 2017 tarihleri arasında Denizli’yi ziyaret edecektir.

Ekonomi Bakanlığı’nın desteği ile Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi Derneği (THTDC) tarafından düzenlenen program kapsamında Türkiye’ye gelecek heyet, Denizli’deki hastaneleri ziyaret ederek Türkiye’de uluslararası hastalara sunulan imkânlar hakkında yerinde bilgilendirilecek, termal tesis ve fizik tedavi merkezlerini inceleyecek; ayrıca sağlık kuruluşları ile ikili iş görüşmeleri gerçekleştirecektir.

Sağlık turizmi, Ekonomi Bakanlığı tarafından hedef olarak belirlenen ve desteklenen döviz kazandırıcı hizmet sektörleri arasında yer almaktadır. Türkiye’ye gelen sağlık turisti sayısının artırılması hedefi çerçevesinde; Türkiye’nin sahip olduğu sağlık altyapısının tanıtılması ve ikili iş birliklerinin geliştirilmesi önem arz etmekte olup sektörde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları ve meslek örgütlerince bu amaçla gerçekleştirilen “Alım Heyeti Programları”, Ekonomi Bakanlığı tarafından desteklenmektedir.