İstihdam Teşvikleri Platformu Resul Kurt’un Katilimiyla Tanitildi

Denizli’de Kayıtlı İstihdamın Teşviki İçin Güçlü Diyalog ve Yenilikçi Yaklaşım Projesi kapsamında 3 Ağustos 2017 Perşembe günü Denizli Anemon Otel’de düzenlenen tanıtım toplantısı ile proje kapsamında geliştirilen İstihdam Teşvikleri Platformu tanıtıldı.

Star ve Dünya Gazetesi Köşe Yazarı, TV Programcısı, Öğretim Görevlisi, Eski SGK Başmüfettişi Dr. Resul Kurt’un katılımı ile gerçekleştirilen tanıtım toplantısında internet üzerinden hizmet verecek olan istihdam teşvikleri platformu www.istihdamatesvik.com web sitesinin tanıtımı gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, “Bir memleket meselesi için buradayız. Uğraştığımız bu dava, Türkiye’nin çözülmesi gereken en önemli sorunlarından birisi. Kayıtlı istihdam memleket meselesidir. Mesleki eğitim sorunu hala çözülebilmiş değildir. Bu durum biz iş insanlarını çok zorluyor. İş insanları olarak bizlerin ne kadar makinamız olursa olsun ne kadar sermayemiz olursa olsun eğer kaliteli çalışanımız, ara elemanımız yoksa o makinenin sesi bile çıkmaz. Onun için iki kişi çalıştıranın da bin kişi çalıştıranın da sorunu bu konu. Denizli Sanayi Odası olarak biz de bu kanayan yaramıza bir çözüm için bir proje geliştirdik. Bu projenin, Türkiye genelinde örnek bir proje olacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

 

Toplantıda konuşan Pamukkale Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof Dr. Hakan Sarıtaş, “Bu proje çok özel ve örnek gösterilecek bir proje. Hazırlanmış olan web sitesi ise bir takım ürünüdür çünkü istihdam hepimizin derdi” dedi.

“Sanayicinin önündeki engelleri kaldırmalıyız”

Star ve Dünya Gazetesi Köşe Yazarı, TV Programcısı, Öğretim Görevlisi, Eski SGK Başmüfettişi Dr. Resul Kurt, “Sanayinin çarklarının dönmesi çok önemli. Bizler sanayi sektörü için her türlü destek ve teşviki vermek zorundayız. Sanayiyi ayrıcalıklı bir şekilde desteklememiz lazım. Sanayi olmadan hizmet sektörünün desteklenmesi mümkün değil. 1 sanayi işçisi, 10 hizmet sektörü işçisine iş yaratıyor; bu nedenle sanayi olmadan hizmet sektörü olamaz. Ülkemizi seviyorsak yatırımcının işini kolaylaştırmalıyız. Sanayicinin önündeki engelleri kaldırmalıyız” dedi.

Üniversitelerden mezun olan öğrencilerimiz hemen müdür olmak istiyorlar diyen Kurt, “Yeni mezun olan ve iş tecrübesi olmamasına rağmen müdür olmayı talep eden yeni mezunlarımız; “Acaba ben o müdürlük işinin altından başarıyla kalkabilecek miyim?” diye hiç düşünmüyorlar. Tecrübenin çok değeli olduğunun bilincinde olmalıyız. Eğer ki elimizdeki mevcut işçimizin değerini bilmez hak ettiği ücreti kendisine vermezsek büyük ihtimalle performansı düşecektir. Bu konuda da özenli ve dikkatli olmalıyız. Ben inanıyorum ki;  sanayicilerimizin üzerince çok fazla yük var. Sanayicilerimiz, hiç sigorta primi ödemese bu ülke daha çok kalkınır. Hepimiz daha güçlü bir ülkede yaşayabilmek için daha güçlü olabilmek için çabalıyoruz. Bunun için de bugün buradayız. Bu kadar başarılı ve tüm ülkemizi ilgilendiren bir problem için proje hazırlayan Denizli Sanayi Odasını takdir ediyorum ve bu çalışmanın başka platformlara da taşıyalım ses getirsin. Denizli’den çıkmış örnek bir proje olsun” diye konuştu.

Pamukkale Üniversitesinden Prof. Dr. Oğuz Karadeniz Web Temelli İstihdam Teşvik Platformu hakkında bilgilendirme yaptı. 

Web Temelli İstihdam Teşvik Platformu nedir?

www.istihdamatesvik.com adresinden herkesin ulaşabileceği İstihdam Teşvik Platformu başta işveren ve işçiler olmak üzere istihdam teşvikleri konusunda bilgilendirme yapmayı amaçlıyor. Tüm gerekli mevzuatı veri bankasında tutacak ve interaktif sorgulama imkanları sunacak platform, çalışanlar ve işverenlere, yaş, cinsiyet, meslek, çalışma alanı, çalışma süresi ve bağlı olduğu kurum (SGK, İşkur, ya da KOBİ vb.) gibi bilgiler dahilinde sahip olduğu haklar, indirimler, teşvikler vb. gibi bilgilendirmelere kolaylıkla erişim olanağı sunacak. 50’ye yakın farklı parametre üzerinden sorgulama olanağı sunacak platform, web portal üzerinden internette yayınlanacak ve tüm kullanıcılara makul sürelerde cevap verebilecek performansta olacak. Güncel mevzuat ve uygulama değişiklikleri gibi sonuç parametrelerini etkileyen faktörler, yetkili kullanıcılar tarafından revize edilebilecek.