MAKSİAD Başkanı Sarı: Düşük kur, rekabet gücümüzün kaybolmasına sebep oluyor

Makine Sanayici İş İnsanları Derneği (MAKSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sarı, Türkiye'nin düşük kur politikası ile dünya genelinde rekabet gücünün azaldığını belirtti.

MUSTAFA DEĞİRMENCİOĞLU

Düşük kur politikasının ihracatçıya zarar verdiğini dile getiren MAKSİAD Başkanı Sarı, "Dünyada ticaret yapıyoruz, başka bir gezegende yaşamıyoruz. Düşük kur politikasının yanlış olduğuna inanıyorum. Burada herhangi birisini eleştirme düşüncesinde değilim. Düşük kur politikası ihracatçımızın her geçen gün dünya pazarlarında rekabet gücünün kaybolmasına sebep oluyor. İhracatçılarımız bunu bilmesine rağmen çoğu dile getirmekten çekiniyor" dedi.

“Rakiplerimize karşı zayıfladık”

Üretim maliyetlerinin çok artması ve kurun düşük kalmasından dolayı üreticilerin zorlandığını anlatan Sarı, "Dünya genelindeki rakiplerimize karşı zayıfladık. Sonuçta bu, üretimimizin düşmesine sebep oluyor. Üretici firmalarımızın düşük kurdan etkilenmesinden dolayı şehrimizdeki ihracatta daolumsuzluk yaşandığına şahit oluyoruz. Öte yandan üreticilerimiz mal tedarikinde ithalata ağırlık vermeye başladı. Bir an önce rekabetçi bir seviyeye gelinmesi gerektiğini düşünüyorum" ifadelerine yer verdi.