Model Fabrika üretimi dönüştürecek

Denizli Sanayi Odası, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Denizli Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü  iş birliğinde kurulacak Denizli Yetkinlik ve Dijital Dönüşüm Merkezi için Bursa’ya teknik inceleme gezisi düzenledi.

Osman Nuri BOYACI

Temeli 22 Aralık’ta Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından atılan ve bu yıl tamamlanarak hizmete alınması planlanan Denizli Yetkinlik ve Dijital Dönüşüm Merkezi'nin (Model Fabrika) kuruluş sürecinin sağlıklı ilerlemesi için DSO Verimlilik Komisyonu tarafından  Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) iştiraklerine teknik inceleme gezisi düzenledi.

dso

İnceleme ziyaretine DSO Yönetim Kurulu Başkanı Selim Kasapoğlu,  Yönetim Kurulu Üyesi Enis Emre Boz, DSO Meclis Üyeleri Ayhan Doğrar, Metin Okan, Ersin Turgut, 5. Meslek Komitesi Üyesi İbrahim Onur Yıldırım, Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Mustafa Kaygın,  Proje ve İş Geliştirme Müdürü İsmail Tillem katıldı. Komisyonu BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Muhsin Koçaslan karşılayarak inceleme ziyareti sırasında heyete eşlik etti.

dso

Komisyon, BTSO-MESYEB tarafında Model Fabrika, Enerji Verimlilik Merkezi, Asansör Güvenlik Ekipmanları Test ve Geliştirme Merkezi’nde detaylı inceleme gerçekleştirip, kuruluşların yetkililerinden ayrıntılı bilgi aldı. BUTGEM tarafında meslek edindirme ve meslek geliştirme eğitimlerini, mesleki eğitimlerin verildiği atölye ve laboratuvarları yerinde görme fırsatı bulan komisyon, bir teknoloji ve Ar-Ge merkezi olan BUTEKOM’da tekstil ürünleri, teknik tekstil, kompozit ve nano teknoloji ürünler üzerine uzmanlaşmış test ve ar-ge laboratuvarlarında incelemelerde bulundu.

dso