TAVUK ETİ İHRACATI KAYDA BAĞLANDI

Tavuk eti fiyatındaki artıştan dolayı Kümes Hayvanlarının Etleri ve Yenilen Sakatatı, Resmi Gazete'de yayınlanan tebliğle ihracı kayda bağlı mallar listesine eklendi. Kümes hayvanı eti fiyatlarının ihracat nedeniyle artmaması amacıyla bu kararın alındığı belirtiliyor.

Ticaret Bakanlığının İhracı Kayda Bağlı Mallara İlişkin Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Resmi Gazete'de yayınlandı. Yürürlüğe giren tebliğle İhracı Kayda Bağlı Mallar Listesine "kümes hayvanlarının etleri ve yenilen sakatatı (taze, soğutulmuş veya dondurulmuş)" eklendi.

Tavuk eti yüzde 9,97 arttı

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) nisan ayına ilişkin Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verilerini yayınlamasıyla fiyatı en çok artan ürünler de belli oldu. Nisanda en fazla fiyat artışı yüzde 21,47 ile kuzu etinde olurken bunu yüzde 13,34 ile dana eti, yüzde 12,05 ile karayolu ile şehirler arası yolcu taşımacılığı, yüzde 11,73 ile patates ve bazı yumru bitkilerdeki artışlar takip etti. Nisan ayında fiyatı en çok artış gösteren diğer ürünler arasında kümes hayvanları eti yüzde 9,97 oldu.

Kümes hayvanı eti fiyatlarının ihracat nedeniyle artmaması amacıyla bu kararın alındığı belirtiliyor.