Yeni OSB Kanunu Sanayiciyi Sevindirdi

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde önceki gün kabul edilen Organize Sanayi Bölgeleri Kanunu'nda değişiklikler içeren düzenleme sanayiciyi sevindirdi. Denizli Sanayi Odası Başkanı Selim Kasapoğlu, yasal düzenlemenin Türk sanayisinin yeşil dönüşüme hazırlanmasını hızlandıracağını söyledi.

Osman Nuri BOYACI

Organize Sanayi Bölgelerinin planlama, kuruluş ve kamulaştırma sürecinin hızlandırılması, kriterler çerçevesinde yeşil OSB’lerin TSE tarafından sertifikalandırılması ve daha güçlü OSB’lerin kurulması gibi değişikliklerini içeren kanun teklifi önceki gün TBMM'de kabul edilerek yürürlüğe girdi. Yasal düzenlemeyi değerlendiren DSO Yönetim Kurulu Başkanı Selim Kasapoğlu, sanayi camiası olarak değişiklikleri memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.

Kanunun Türk sanayisinin yeşil dönüşüme hazırlanmasını hızlandıracağını söyleyen Kasapoğlu, “Organize sanayi bölgeleri ve enerji alanına yönelik düzenlemeleri içeren yasa teklifinin yürürlüğe girmesini sanayi camiası olarak memnuniyetle karşılıyoruz. OSB projelerimizde karşılaştığımız imar ve kamulaştırma konularında bürokrasiyi yavaşlatan kuralların yeniden düzenlemesi adına atılan somut adımların önemli gelişmeler olduğunu düşünüyoruz. Ayrıca kanunda yer bulacak Yeşil OSB ibaresi ve Yeşil OSB Projeleri için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı  kaynaklı kredilendirme ve önceliğe tabi olma maddesi, Türk sanayisinin yeşil dönüşüme hazırlanmasını hızlandıracaktır. Enerji maliyetlerinin azaltılması dolayısıyla da cari açığın kapatılması için önemli bir adım. Yasa teklifinde emeği geçen yetkililerimize şahsım ve kurumum adına teşekkür ederim” diye konuştu.