ADALET BAKANI TUNÇ DUYURDU

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen kanun teklifiyle ilgili olarak önemli bir açıklama yaptı. Bakan Tunç, Kovid-19 izinlerinden yararlanan hükümlülerden, denetimli serbestlik süresi 5 yıl veya daha az kalanların artık cezaevine dönmemelerine karar verildiğini duyurdu. 

MUSTAFA DEĞİRMENCİOĞLU

Hükümlülerin Kovid-19 izinlerinden dönmeleriyle ilgili düzenlemeler, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen kanun teklifiyle hayata geçirilecek. Adalet Bakanı Tunç, konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı ve kanun teklifinde yer alan denetimli serbestlikle ilgili düzenlemeleri açıkladı.

TEKLİF KOMİSYONDAN GEÇTİ

Bakan Tunç, “Kabul edilen kanun teklifine göre, Kovid-19 izninde bulunan hükümlülerden denetimli serbestliğe ayrılmalarına 5 yıl veya daha az süre kalanlar, cezaevine geri dönmeden kalan sürelerini denetimli serbestlik altında tamamlayacaklar. 31 Temmuz tarihi itibarıyla kapalı ceza infaz kurumlarında bulunan ve cezalarının bir kısmını bu kurumlarda geçiren hükümlüler ise iyi bir sicile sahip olmaları şartıyla 3 yıl daha erken açık ceza infaz kurumlarına geçebilecekler. Ayrıca, hükümlüler cezalarının süresine bağlı olarak en az 3 ay açık ceza infaz kurumlarında kalacaklar ve ardından 3 yıl daha erken denetimli serbestliğe geçebilecekler” diye konuştu.

Bakan Tunç, ayrıca kanun teklifine göre, 31 Temmuz itibarıyla denetimli serbestlikte olan ve izinli sayılan hükümlülerin yükümlülüklerinin kalkacağını, ancak suç işlemeleri durumunda doğrudan cezaevine gönderileceklerini belirtti. Kovid-19 izni sırasında bu düzenlemeyle denetimli serbestliğe ayrılan hükümlülerin ise tüm yükümlülüklerinin devam edeceğini ifade etti.