OKULLARDA UYUM PROGRAMI YARIN BAŞLIYOR

Milli Eğitim Bakanlığı'nın hazırladığı okula uyum programı, okul öncesi, ilkokul 1. sınıf ve lise 9. sınıf öğrencileri için yarın başlıyor.

 

MEB'den 2023-2024 Eğitim Yılı Öncesi Uyum Programı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2023-2024 eğitim öğretim yılı öncesinde okul öncesi, ilkokul 1 ve lise 9. sınıf öğrencileri için özel bir uyum programı hazırladı. Bu program, rehberlik uygulamalarını da içeriyor ve 8 Eylül'e kadar devam edecek.

Öğrenciler Okullarıyla Buluşuyor

Yarından itibaren başlayacak olan uyum programı kapsamında, öğrenciler okulları, öğretmenleri ve arkadaşlarıyla tanışma fırsatı bulacak. Okul öncesi için hazırlanan uyum rehberinde, aile ve çocuklara yönelik 12 farklı etkinlik örneği sunuluyor. İlkokul 1. sınıf öğrencileri için de 9 farklı etkinlik örneği bulunuyor.

Ortaokullar İçin Özel Rehberlik Uygulamaları

Ortaokullarda eğitim hayatına başlayacak 5. sınıf öğrencileri ve aileleri için 11-15 Eylül tarihleri arasında özel rehberlik uygulamaları düzenlenecek. Bu süreçte velilere okula uyum rehberi sunumu yapılacak. Ayrıca, aile ve çocuklara okulun iç ve dış ortamı tanıtılacak ve rehberlik uygulamalarına yönelik çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek.

Ortaöğretim Kurumlarına Yeni Başlayanlar İçin Bilgilendirme

Ortaöğretim kurumlarında eğitim hayatına yeni başlayan hazırlık ve 9. sınıf öğrencileri ile veliler, eğitim öğretim dönemi başlamadan önce okulları hakkında bilgilendirilecek. Bu bir haftalık süre zarfında, öğrencilerin yeni okul ortamlarına hızla adapte olmaları ve okula aidiyet duygularını geliştirmeleri amaçlanıyor. Liseye yeni başlayan öğrenciler ve velileri için de çeşitli etkinlikler düzenleniyor.