YENİ DÖNEM BUGÜN BAŞLADI

Sağlık Bakanlığı tarafından hayata geçirilen "Onaylı Randevu" sistemiyle artık hastane randevuları yeni bir düzene giriyor. Hastaların, randevularını bir gün öncesinden onaylaması gerekecek.

Bugünden itibaren devreye giren yeni uygulama kapsamında hastalar, aldıkları randevuları en geç randevu tarihinden bir gün önce saat 20.00'ye kadar onaylamak zorunda. Bu onay, MHRS internet sitesi, mobil uygulama veya ALO 182 numaralı çağrı merkezi üzerinden yapılabilecek. Onay verilmemesi veya iptal bildirimi yapılmaması halinde, randevular otomatik olarak iptal edilecek. Hastaların, bu durumda tekrar randevu almalarına izin verilecek, ancak onayını verip de gitmeyenler aynı branştan 15 gün boyunca randevu alamayacak.

KİMLER KISITLAMADAN MUAF TUTULDU?

Sağlık Bakanlığı, 65 yaş üstü hastalar ile kanser hastalarını yeni uygulamadan muaf tuttu. Bu gruptaki bireyler, istedikleri zaman randevu alabilecekler.

RANDEVU ALMA VE ONAYLAMA İŞLEMLERİ

Hastalar, MHRS üzerinden ya da ALO 182 hattı aracılığıyla randevularını alabilecek. Alınan randevular, onay için hastaların tekrar sisteme giriş yaparak, randevu tarihinden önceki gün saat 20.00'ye kadar onaylamalarını gerektiriyor. Bu süre zarfında herhangi bir işlem yapılmazsa, randevu otomatik olarak iptal edilecek ve bu süreç diğer hastaların da randevu almasına olanak tanıyacak.

BOŞ KALAN RANDEVULAR NE OLACAK?

Onaylanmayan veya iptal edilen randevular, sistemde boş kalan kapasiteyi artıracak ve bu da bekleme listesinde olan diğer hastalar için kullanılacak. Sistem, boş kalan randevuları talepte bulunan hastalara yönlendirecek ve bu şekilde hizmetin daha verimli kullanılması amaçlanacak.