3 GÜNDE 22 BİN ARAÇ KULLANDI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 17 Ekim'de hizmete açılan Aydın-Denizli Otoyolu'nu 3 günde yaklaşık 22 bin aracın kullandığını açıkladı. Bakan Uraloğlu, otoyolun hem ticaret hem de turizm için büyük bir katkı sağladığını belirtti.

YOLCULUK SÜRESİ 55 DAKİKAYA İNDİ

163 kilometre uzunluğundaki Aydın-Denizli Otoyolu’nun, Aydın-Kuyucak güzergahındaki son 70 kilometrelik kısmının tamamlanmasıyla trafiğe açıldığını belirten Bakan Abdulkadir Uraloğlu, otoyolu 3 gün içerisinde 22 bin aracın kullandığını söyledi. Uraloğlu, "Bu yol sayesinde Aydın ve Denizli arasındaki yolculuk süresini 1,5 ila 2 saatten 55 dakikaya düşürdük" dedi.

EKONOMİK VE ÇEVRESEL KATKILAR

Otoyolun ticaret ve turizm açısından önemine de dikkat çeken Bakan Uraloğlu, "Sanayi ve tarım ürünleri İzmir Limanı'na daha hızlı ulaştırılacak. Ayrıca, Pamukkale, Efes, Didim ve Kuşadası gibi turizm merkezlerine ulaşım daha konforlu hale geldi" diye konuştu. Otoyolun yıllık 5,3 milyar lira tasarruf sağlayacağını ve karbon emisyonunu 61 bin ton azaltarak çevreye katkı sunacağını da belirtti.

“VATANDAŞLARDAN TAM NOT”

Otoyolun açılmasıyla vatandaşların ilgisinin kendilerini memnun ettiğini ifade eden Bakan Uraloğlu, "Otoyol, hız ve konfor açısından halkımızdan tam not aldı. Bu ilgi, projenin doğru bir yatırım olduğunu bir kez daha gösteriyor" dedi.