DENİZLİ E-TİCARET ZİRVESİNE EV SAHİPLİĞİ YAPTI

 Denizli Ticaret Odası liderliğinde Oniki'nin yapay zeka destekli yenilikçi konsepti ile hayata geçirdiği Denizli E-Ticaret ve E-İhracat Konferansı yoğun katılımla yapıldı. E-ticaret ve e-ihracat eko sisteminin önemli paydaşlarının bir araya geldiği etkinlikte yapay zeka aracılığıyla çözüm arayan ve çözüm sunan tarafların karşılıklı işbirlikleri doğarken, etkinlikte sektörün birbirinden değerli isimleri deneyimlerini paylaştı.

Anemon Otel'de düzenlenen konferansın açılışında konuşan Denizli Sanayiciler ve İş İnsanları Derneği (DESİAD) Başkanı Nuri Turgut, "E-Ticaret ve E-İhracat bizim kabuğumuzu kırma, ekonominin temel kuramlarını değiştirme anlamında bir ufuktur. Dünyanın öbür ucuna ürün götürme imkanı sunan e-ticaret ve e-ihracat ciroların çok makul rakamlarla yapılmasına olanak sağlamaktadır. Bu alanda odalar, kurumlar, şirketler tarafından yapılacak doğru planlama Denizli'yi çok ileriye taşıyacaktır" dedi.

Ekonomist Sami Altınkaya da, "Farklılıkları ve dünyadaki eksiklikleri görenler ve bu eksikliklerin nasıl çözüleceğine dair fikir sahibi olanlar, bunu ticarete dökebilenler para kazanıyor. Nasıl daha çok para kazanabiliriz değil, nasıl sürekli para kazanabilirize odaklanmalıyız. E-Ticaret ve e-ihracat bize zaman ve para kazandırıyor" ifadelerini kullandı.

"Mutlaka işimizin içine sokmamız gerekiyor"

Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği (DETGİS) Başkanı Mukaddes Başkaya ise, Denizli ihracatının yüzde 40 civarının tekstilden geldiğini anlattı, tekstil sektörünün gerek istihdam gerek kadın istihdamı anlamındaki öneminden bahsetti.Başkaya, özellikle ev tekstili alanında ihracatta yaşanan düşüşü karşı markalaşma ve farklılaşma konusunda çalışmalar yaptıklarını kaydetti. DEGİAD Yönetim Kurulu Üyesi-Girişimcilik ve Teknoloji Komitesi Başkanı Kemal Sözkesen de,Türkiye'nin ilk, dünyadaki üçüncü Global Entrepreneurship Network (GEN) Kampüs Merkezini Denizli'de DEGİAD binası içerisinde açtıklarını söyledi. Denizli'nin sanayisiyle ve girişimciliği ile çok iyi bir noktaya geldiğini ifade eden Sözkesen, "E-ticaret ve e-ihracatı mutlaka işimizin içine sokmamız gerekiyor. Öğrencileri, girişimcileri, fikir sahiplerini sermaye sahipleri ile bir araya getirmemiz lazım" dedi.

Türkiye, ihracatının yüzde 2'sini E-İhracat ile yapıyor

DENİB Başkanı HüseyinMemişoğlu da yaptığı konuşmada, "E-Ticaret ve E-İhracat özellikle son 10 yılda günlük hayatımız içerisinde önemli bir pay alıyor. Türkiye'de geçen sene yaklaşık 800 milyar liralık e-ticaret yapıldı. Bugünkü Türkiye ihracatının yüzde 2'sini e-ihracat ile yapıyoruz. Dünyada 3 milyara yakın kişi e-ticaret kullanıyor.Türkiye bu alanda çok iyi bir noktada" diyerek DENİB olarak bu alanda verdikleri destekleri paylaştı.

Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkan Yardımcısı Melek Sözkesen Kartay, E-Ticaret ve E-İhracat Konferansına oda olarak liderlik etmekten duydukları memnuniyeti dile getirdi. E-Ticaret ve E-İhracatın önemine değinen Kartay, bu alanda iş yapmak konusunda harekete geçmek için asla geç kalınmadığının altını çizdi.

8 bin 500'ün üzerinde işbirliği odaklı görüşme yapıldı

Sovos Türkiye Pazarlama Müdürü Nihan Benli Ertan,vergi süreçlerini ve dijitalleşme ile sıklıkla değişen regülasyonları takip etmenin uzmanlık gerektirdiğine işaret ederken, Sovos Türkiye Kıdemli Satış Direktörü Ali Bulut da e-dönüşüm ve vergi düzenlemeleri alanında sundukları çözümleri detaylandırdı.

Idea Soft Satış Direktörü Zekeriya Ateş ise her 5 alışverişten birinin E-Ticaret üzerinden gerçekleştiğini söylediği konuşmasında,  E-Ticarete başlamanın farklı alternatiflerini, otomasyon aşamalarını, kişilerin satın alma davranışlarını anlattı. Hibrit konferans serisinin sekizinci ayağı olan Denizli Buluşmasına 400'ü fiziksel olmaküzere 800'ün üzerinde katılım olurken, gerek fiziksel gerek çevrim içi katılımcılarla 8 bin 500'ün üzerinde katma değerli işbirliği odaklı görüşme yapıldığı kaydedildi.