HASTANE PERSONELİ EYLEM YAPTI
PAÜ Hastaneleri’nde çalışan bin 24 personelin maaş farkından kaynaklı isyanı sürüyor. İşçiler dün eylem gerçekleştirdi, üniversite yönetimini uyardı. Türk Sağlık İş grev kararı alabileceğini açıkladı.
Pamukkale Üniversitesi Hastaneleri’nde aynı işi yapan çalışanlar arasındaki maaş farkının neden olduğu kriz derinleşiyor. Türk Sağlık İş’e bağlı bin 24 işçi, taleplerini ilettikleri üniversite yönetiminin geri dönüşte bulunmaması, sorunlarla ilgilenmemesinden şikayet ediyor. Hastanede güvenlik görevlisi, sağlık personeli, teknik atölye, bilgi işlem, sekreterlik ve biomedikal gibi alanlarda çalışan personeller; 15 bin lirayı bulan maaş farklarının düzeltilmesini, ücretlerinde iyileştirmeye gidilmesini istiyor.
HASTANE ÖNÜNDE EYLEM YAPTILAR
Sendikaya bağlı işçiler dün hastane önünde eylem yaptı. ‘PAÜ işçinin hakkını ver’ pankartı taşıyan işçiler üniversite yönetimine sesini duyurmaya çalıştı. Eyleme Türk Sağlık İş (Türkiye Sağlık ve Sosyal İşçileri Sendikası) İzmir Şube Başkanı Özgür Arslan, sendikanın PAÜ Hastaneleri Baş Temsilcisi Erhan Er, hastane temsilcileri Halil İbrahim Demiray, Mehmet Yüksel, Emine Bakır, Önder Coşkun ve Türk İş Denizli İl Temsilcisi Yakup Çetin de katıldı. Sendika temsilcileri sorunun çözülmemesi durumunda grev kararı alacaklarını kaydetti.
TALEPLERİMİZ CEVAPSIZ KALDI
Türk Sağlık İş İzmir Şube Başkanı Arslan grup adına yaptığı açıklamada aralık ayından bu yana üniversite yönetimi ile ancak iki kez görüşme yapılabildiğini, toplu iş sözleşmesi için randevu taleplerine geri dönüş yapılmadığını kaydetti. Üniversite yönetimini ilgisiz ve umursamazlıkla suçlayan Arslan şu ifadeleri kullandı:
*Bugün, uygulanan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde, işçi haklarını savunmak adına sergilediğimiz mücadelenin önünde ciddi bir engel olarak oyalama taktikleriyle karşı karşıyayız. Sendikamız, işçilerin haklarını ve çıkarlarını korumak, emeğin değerini savunmak için vardır. Ancak, gelinen noktada, işverenin süreci kasıtlı olarak uzatmaya çalıştığına dair somut veriler ve uygulamalar söz konusudur.
* Toplu iş sözleşmesi süreci, işçinin daha iyi koşullarda çalışabilmesi, emeğinin karşılığını alabilmesi için bir fırsattır. Maalesef işveren, bu süreci uzatarak, işçilerin hak arayışını engellemeye, belirsizlik oluşturarak işçilerin moral ve motivasyonunu düşürmeye çalışmaktadır. Rektörlük yetkililerinin görüşmelerdeki tutumları, çözüm üretmekten çok oyalamayı hedeflemektedir.
TEHDİT ARACI OLARAK KULLANILIYOR
* Dahası, işveren yetkililerinin sendika karşısında bir tehdit aracı olarak kamu işveren sendikasını kullanmaya kalkışması toplu sözleşme görüşmelerinin ruhuna aykırıdır. Bu açıdan Türkiye Sağlık Ve Sosyal Hizmet İşçileri Sendikası olarak işçilerin haklarını ve çıkarlarını korurken masanın karşı tarafında kimlerin olduğunun bizim açımızdan bir anlam ifade etmektedir. Bizim amacımız, işçi sınıfının hakkını alması, adil ve onurlu bir çalışma hayatının sağlanmasıdır. Bu süreçte, ne tehditlere ne de manipülasyonlara göz yummayacağız.
* Buradan yönetime sesleniyoruz diyalog yolu ile çözüm üretelim, aksi takdirde yaşanacaklardan sizler sorumlu olacaksınız. İster burada ister Ankara’da görüşelim sesimizi duyacağınız yer hastane ve hastane önüdür emek mücadelesi için alanlardan gelen gücümüzü kullanmaktan geri durmayacağımızı başta hastane yönetimi ve sizlerin bilmesini isteriz.
* İşverenin bu süreci bir tehdit aracı olarak kullanma çabalarını kınıyor, tüm işçi kardeşlerimizin haklarını sonuna kadar savunacağımızı, sendikal mücadelemizi her koşulda sürdüreceğimizi bir kez daha vurguluyoruz.