EFSANE MARKAYA KADIN PATRON
Denizli’nin şarapçılık sektöründe öncü iş insanlarından Yasin Tokat’ın vefatının ardından şirketin başına yeğeni Selda Tokat getirildi.
![](https://denizliyeniolay.com/1200/630/1/media/2025/02/EFSANE-MARKAYA-KADIN-PATRON-1739358590.jpg)
Denizli’de hem şarap hem de şaraplık üzüm üretimi alanlarında geliştirdiği projeler, yürüttüğü uzun vadeli ve istikrarlı çalışmalarla Pamukkale Şarapçılık markasını yaratan Yasin Tokat’ın koltuğu yeğenine emanet.
Öncü iş insanı Yasin Tokat’ın vefatından önce uzun yıllar yürüttüğü Pamukkale Şarapçılık Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine Selda Tokat getirildi.
Haberi gazeteci Ertuğrul Özkök duyurdu. Özkök yazısında; "Aileyi kutluyorum. Geçen yıl kaybettiğimiz Türk bağcılığının efsane ismi Yasin Tokat'ın yerine, bence onun kültür ve felsefesini daha da ileriye götürecek bir kadın Selda Tokat" ifadelerini kullandı.
Merhum iş insanı Yasin Tokat geçtiğimiz yıl Temmuz ayında tatilini geçirdiği Kuşadası’nda geçirdiği kalp krizi sonrası kurtarılamamıştı.