ÇATALHÖYÜK VE KOLOSSİA'YI DA ALDI
Türkiye’nin ilk ve tek Arkeoloji Enstitüsü'ne sahip olan Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi (İTBF) Arkeoloji Bölümü olarak 2 yeni kazıyı daha aldı. En son alınan Çatalhöyük ve Kolossai ile birlikte PAÜ, Türkiye'nin en önemli 9 antik kentinde kazı çalışması yürütüyor olacak.

Türkiye’nin ilk ve tek Arkeoloji Enstitüsü'ne sahip üniversitesi olan Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi (İTBF) Arkeoloji Bölümü, yaptığı kazı ve restorasyon çalışmalarıyla tarihe ışık tutarken, ülke genelinde üstlendiği görevlerle göz dolduruyor. Türkiye'nin en önemli antik kentlerinde çalışma yürüten PAÜ Arkeoloji Bölümü akademisyenlerine iki antik kentin daha kazı çalışması görevi verildi.
9 ALANDA KAZI ÜSTLENDİ
Laodikeia, Stratonikeia-Lagina, Tripolis ve Silyon antik kentleri ile Pamukkale-Hierapolis, Aphrodisias ve Labraunda Koordinatör kazı başkanlıklarını yürüten PAÜ İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Arkeoloji Bölümü, son olarak Çatalhöyük ve Kolossai kazılarını da aldı. Laodikeia'da 2002 yılında kazı ve restorasyon çalışmalarına başlayan PAÜ akademisyenlerinin üstün gayretleriyle üniversitenin üstlendiği kazı çalışması 9 alana çıktı.
MUTLULUĞUNU PAYLAŞTI
PAÜ Arkeoloji Bölüm Başkanı ve Arkeoloji Enstitüsü Müdürü olan, Laodikeia Kazı Heyeti Başkanlığı ile ve Pamukkale-Hierapolis koordinatör kazı başkanılığını yürüten Prof. Dr. Celal Şimşek, sosyal medya hesabından mutlu habere ilişkin paylaşım yaptı.
Prof. Şimşek, şunları kaydetti: "Pamukkale Üniversitesi İTBF Arkeoloji Bölümü olarak 2 yeni kazı; Çatalhöyük ve Kolossai almanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bölümde Laodikeia, Stratonikeia-Lagina, Tripolis ve Silyon antik kentleri ile Pamukkale-Hierapolis, Aphrodisias ve Labraunda Koordinatör kazı başkanlıklarıyla birlikte 9 önemli alanın kazılarını yürütmenin mutluluğunu yaşıyoruz."