KADINLAR İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU

Merkezefendi Belediyesi, ilçedeki kadınları iftar sofrasında buluşturdu.

İlk iftarını gazi ve şehit aileleri için düzenleyen Merkezefendi Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne özel iki ayrı iftar programı gerçekleştirdi. İlk olarak Merkezefendi Belediyesi’nin kadın çalışanları için düzenlenen iftar, ertesi gün Denizli’de faaliyet gösteren, kadınların hakkı için mücadele eden Kadın Dernekleri için gerçekleştirildi.

Yaptığı konuşmada 2019 yılından bu yana Merkezefendi’yi kadınlarla birlikte güzelleştirdiklerini belirten Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Bugün kadın kadına buradayız, her 8 Mart’ta olduğu gibi. Bu sene Ramazan ayına denk gelmesi de ayrı bir güzel. Ramazanın güzelliğini, maneviyatını, kardeşliğini yaşıyoruz. Sizlerle birlikte, Merkezefendi Belediyesi olarak diğer belediyelere her zaman örnek olduk. Merkezefendi Belediyemizin başarısının temelinde sizler varsınız. Ben, sizlerle gurur duyuyorum. Birlik ve beraberlikle birlikte başarı geliyor. Göreve geldiğimiz tarihten itibaren kadınların önünü açmaya, kadınlara istihdam sağlamaya, bir kadın başkan olarak gayret ettim. Bu ülkeyi kadınlar güzelleştirecek, inanıyorum. Kadın mutluysa, özgürse, kendini ifade edebiliyorsa toplumsal refah sağlanıyor. Yaşasın kadın dayanışması, yaşasın adalet, yaşasın özgürlük. Bu mücadelede hep birlikteyiz. Sizlerin her zaman yanında olacağım. Gününüz kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

Her zaman kadın mücadelesinde var olacaklarını söyleyen Başkan Doğan, “Kadının gücünü ve birlikteliğini yine bugün gösterdiniz. Sizleri gördükçe kendimi daha cesaretli, daha enerjik ve hiçbir zaman yalnız olmadığımı hissediyorum. Sizleri temsilen buradayım, desteklerinizle birlikte. Aslında bu şehri ve ilçeyi hep birlikte yönetiyoruz. Kadınlar ve gençler değişime daha çabuk ayak uyduruyor” diye konuştu.

Denizli Kadın Platformu Başkanı Ayşegül Odabaşıoğlu, “Denizli Kadın Platformu olarak 1995’ten bu yana kadını özne alan bir kurumuz. Denizli Kadın Platformu Cumhuriyet’in ikinci yüz yılını emeğin ve kadınların yüz yılı olarak inşa etmek için örgütlenecektir. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, ülkemiz için demokrasiye, biz kadınlar için ise yurttaşlığa atılmış ileri bir adımdır. Cumhuriyet kurulmadan yükselen kadın mücadelemiz, Cumhuriyet’in kurulmasıyla birlikte demokratik bir mücadele olmuştur. Biz Denizli Kadın Platformu olarak gelecek kuşaklar için bu mücadeleyi örüyoruz. ‘Asla yalnız yürümeyeceksin’ diyerek seçtiğimiz Merkezefendi Belediye Başkanımız Şeniz Doğan’a teşekkür ediyoruz. Gücümüzü de bir çift mavi gözden alıyoruz” diye konuştu.