NEVRUZ ÇINAR’DA KUTLANACAK
Büyükşehir Belediyesi nevruz kutlamalarını Çınar Meydanı’na taşıyor.

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Nevruz Bayramı için bir kutlama programı hazırladı. Yapılan açıklamada; “Cuma günü saat 14.30’da Delikliçınar Meydanı’nda geleneksel ritüellerin yaşatılacağı programda, nevruzun birlik ve yenilenme ruhu hep beraber yaşanacak” denildi.
Kutlamalar kapsamında nevruz ateşi yakılarak, üzerinden atlanacak. Örs üzerinde demir dövme geleneği canlandırılarak baharın gücü ve dayanışma ruhu vurgulanacak. Türk dünyasının ezgileri dombra sazı dinletisi ile öğrenciler nevruza özel şarkılar seslendirecek. Geleneksel zeybek oyunu sahnelenerek kültürel miras yaşatılacak ve etkinlik, katılımcıların hep birlikte oynayacağı nevruz halayı ile sona erecek.
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, tüm vatandaşları etkinliğe davet ederek, “Nevruz, birlik ve kardeşliğin simgesidir. Bu coşkuyu hep birlikte paylaşmak için tüm hemşehrilerimi kutlamalarımıza bekliyoruz” dedi.