DENİZLİ BAROSU’NDAN İZMİR BAROSU’NA DESTEK

Denizli Barosu yönetimi, İzmir Barosuna destek vererek, avukatların, müvekkillerine hukuki destek sağlama görevlerini yerine getirirken gözaltına alınmalarının savunma hakkının ihlali olup kabul edilemez olduğunu kaydetti.

Denizli Barosu Başkanlığı, İzmir Barosu yönetimine destek verdi. Denizli Barosu’ndan yapılan açıklamada, İzmir Barosu Yönetim Kurulu ve çok sayıda meslektaşlarının, beş avukatın hukuka aykırı olan yakalama ve gözaltı işlemlerine ve gözaltında bulunan yüzlerce avukatın gözaltı uzatma kararlarına karşı gerekli itirazları yapmak için İzmir Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne başvurduklarında Hakimin dilekçeleri kayda almamak ve itirazları incelememek için kalem personeliyle birlikte adliyeyi terk etmesinden sonra dün de İzmir Barosu önceki başkanlarından ve Türkiye Barolar Birliği İzmir Delegesi olan Av. Özkan Yücel ile Av. Göksel Akbaba’nın evlerinden gözaltına alındığını belirtti.

Denizli Barosunun açıklamasında “Avukatların, müvekkillerine hukuki destek sağlama görevlerini yerine getirirken gözaltına alınmaları savunma hakkının ihlali olup kabul edilemez! Meslektaşlarımızın maruz kaldığı bu hukuksuz uygulamaları kınıyor, İzmir Barosu’nun yanında olduğumuzu ve dayanışma içinde mücadeleyi sürdüreceğimizi bildiriyoruz. Savunma hakkını ve avukatlık mesleğinin onurunu korumak için tüm hukuki süreçlerin takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz.” İfadelerine yer verildi.

İzmir Barosu yönetiminin yaptığı görüşmeler sonrası, gözaltında tutulan avukatlar serbest bırakıldı. İzmir Barosu, meslektaşlarının; faşizme karşı meslektaşlarını savunan, direnen, mücadele eden tüm meslektaşların ortak çabası ile serbest kaldığını belirterek, savunma hakkının susturulamayacağını kaydetti.