İYİLİK ÖRÜP YÜREKLERİ ISITTILAR
Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) İletişim Fakültesi öğrencileri, Büyüklere Saygı Haftası ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bu yılki Ramazan teması olan “İyilik” çerçevesinde anlamlı bir sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdi. Proje kapsamında, gönüllü personel ve öğrenciler tarafından örülen el emeği battaniyeler huzurevinde kalan büyüklere hediye edildi.

İletişim Fakültesi yöneticileri, idari çalışanları ve öğrencileri bir araya gelerek Babadağ Huzurevi’nde büyüklerin önce yürekleri sonra da ördükleri battaniyeler ile dizlerini ısıttı. “İyilik Ördükçe Sıcacık Olur Dünya…” sloganıyla başlatılan proje kapsamında bir kısmı sponsor desteğinde olmak üzere, akademik-idari personelve gönüllü öğrencilerin katılımıyla Babadağ Huzurevi’nde kalan yaşlılara 60 adet battaniye örüldü.
BATTANİYELER İFTAR YEMEĞİNDEN SONRA TELİM EDİLDİ
Örülen battaniyeler Babadağ Huzurevi’nde kalan yaşlılara iftar yemeğinin ardından şarkılar söylenip özel videolar eşliğinde hediye edildi. Etkinliğe Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, Babadağ Kaymakamı İlhan Kayaş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Turan Karadeniz, Babadağ Belediye Başkanı Murat Kumral, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Soylu katılım gösterdi. Proje kapsamında örülen battaniyeleri teslim alan Huzurevi sakinleri, gönüllü öğrencilere nasihatte bulundu, merak ettikleri soruları yanıtladı.
İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Soylu’nun destek olduğu projenin organizasyonunu yöneten öğretim üyesi Doç. Dr. Seher Argun, gönüllü gençler ve idari personeller ile birlikte ramazan ayının manevi atmosferinde, kuşaklar arası bağları güçlendiren bu anlamlı etkinlikle iyiliğin ve saygının ne kadar değerli olduğunu bir kez daha hatırlattı.
YÜREKLERİ DE ISITTI
Proje ile ilgili düşüncelerini aktaran Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Turan Karadeniz, üniversitenin şehirle bütünleşme anlamında birçok proje ürettiğini hatırlatırken bu projenin de yapılan çalışmaların güzel ve anlamlı bir örneği olduğunu belirtti. Yaşlı bireylerden herkesin öğrenecek çok şeyin olduğunu belirten Prof. Dr. Karadeniz, “Geçmişimizden çıkardığımız derslerin geleceğimize yön vermesinde yaşlıların bilgi ve birikiminden faydalanmak büyük önem taşıyor. Yaşlılarımızı sık sık ziyaret ederek sohbet etmeli, onların tecrübe ve birikimlerini öğrenerek kendimize rehber edinmeliyiz” dedi.