MAKİNE VE TASARIM TEKNOLOJİSİNE DESTEK

Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında GEKA tarafından desteklenen proje ile Pamukkale Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde Makine ve Tasarım Teknolojileri alanında, CNC simülasyon seti ve pnömatik eğitim setinin yer aldığı iki atölye kurulacak. Bu atölyelerde örgün ve yaygın eğitim alan bireylerin istihdam edilebilirliklerinin artırılması sağlanacak.

Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından desteklenen ve Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülecek olan 2024 yılı SOGEP kapsamında "Mesleki Eğitimde Yenilikçi Fırsatlarla Nitelikli İstihdam" projesinin protokol imza töreni, Denizli Sanayi Odası ev sahipliğinde gerçekleşti. Müjdat Keçeci Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen törene İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Emre Çalışkan, GEKA Genel Sekreteri Ümit Gülyağı, DSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Serter, Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Denizli İl Müdürü Fatih Işık, Makine Sanayici İş İnsanları Derneği (MAKSİAD) Başkanı Mehmet Sarı, Denizli Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (DEMİOSB) temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler ve davetliler katıldı.

MAKİNE VE TASARIM TEKNOLOJİSİNE DESTEK

İKİ ATÖLYE KURULACAK

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 2024 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülecek projede Denizli Sanayi Odası, Makine Sanayici İş İnsanları Derneği (MAKSİAD) ve İŞKUR Denizli İl Müdürlüğü proje ortağı olurken, Denizli Makine İhtisas OSB (DEMİOSB) proje iştirakçisi olarak yer alıyor. Proje kapsamında; Pamukkale Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde Makine ve Tasarım Teknolojileri alanında, CNC simülasyon seti ve pnömatik eğitim setinin yer aldığı iki atölyenin kurulumu gerçekleştirilecek. Bu atölyelerde örgün ve çırak öğrencilerle Makine ve Tasarım Teknolojileri alanından mezun olup istihdam olanağı bulamayan bireylerin mesleki bilgi ve becerilerini geliştirerek istihdam edilebilirliklerinin artırılması sağlanacak.

MAKİNE VE TASARIM TEKNOLOJİSİNE DESTEK

MEZUNLARIN İSTİHDAMI SAĞLANACAK

Projeyle öğrenciler, CNC simülasyon seti ile gerçek zamanlı verilerden yararlanarak hazırladıkları 3 boyutlu sanal modellerle imalat öncesi ürünü sanal ortamda test etme imkanına sahip olacak. Böylece kullanılan malzemelerde hatalı işleme veya hatalı tasarım nedeniyle oluşabilecek ürün kayıplarının önüne geçilebilecek. Ayrıca, pnömatik eğitim seti ile CNC tezgahlarının bakım ve onarımına yönelik eğitimler alabilecekler. 296 örgün öğrenciyi ve 55 çırak öğrenciyi, 18 öğretmeni ve makine imalatı sektöründe faaliyet gösteren 283 işletmeyi odağına alan proje, aynı zamanda makine sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücüne ulaşımı sağlayarak bölgedeki istihdam süreçlerine katkıda bulunmayı amaçlıyor.

Toplam 18 ayda tamamlanacak proje kapsamında; örgün ve çırak öğrenciler ile Makine ve Tasarım Teknolojileri alanından mezun olup istihdam olanağı bulamayan 18-29 yaş aralığındaki bireylere İŞKUR, Denizli Sanayi Odası ve MAKSİAD desteğiyle kariyer rehberliği hizmeti sunulacak. Makine ve Tasarım ile Makine İmalatı alanlarında faaliyet gösteren iş insanları ve uzmanlar, Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne davet edilerek mesleki tanıtım etkinlikleri vasıtasıyla deneyim paylaşımında bulunacak. Bunun yanı sıra, örgün ve çırak öğrencilerin fabrikalardaki işleyişi ve donanım özelliklerini tanımaları için sektörle iş birliği içinde fabrika gezileri düzenlenecek.