ÇAY DAVETİNE GİTMİŞ

Rektör Güngör’ün gazeteciler ile buluşmasında Ak Parti İl Başkanı Subaşıoğlu ziyareti soruldu, çay davetine icabet ettiğini söyledi.

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmud Güngör, 10 Nisan’da atandığı görevinin ardından düzenlediği ilk basın toplantısında, yönetim anlayışını ve üniversitenin akademik saygınlığını artırmaya yönelik projelerini paylaştı. İstişareye açık bir yönetim anlayışı benimsediklerini vurgulayan  Rektör Prof. Dr. Güngör, Senato Salonunda düzenlenen toplantıda, basın mensuplarının sorularını yanıtladı, atandığı gün AK Parti Denizli İl Başkanı Muhammet Subaşıoğlu’nu ziyaret etmesine ilişkin yapılan eleştirilere açıklık getirdi.

NEZAKET GÖSTERMEYİ GEREKLİ GÖRÜYORUM

Bir gazetecinin, ilk ziyareti AK Parti İl Başkanı Muhammet Subaşıoğlu’na yapmasının eleştirildiği, bu konuyla ilgili düşüncesi sorulan Prof. Dr. Güngör, ziyarete ilişkin şunları söyledi: “Buranın bir mülki amiri var, valimiz. O gün valimizden randevu istedim, sonra yola çıktık. Valimiz aradı, ‘Hocam 12.30’da gelseniz olur mu?’ dedi. Olur dedim. Ama yola da çıkmıştık kampüsten. Bu arada Muhammet Bey arayarak, ‘Hocam bir çay ikram etmek istiyorum’ dedi. Dedim ki Vali Bey'e gidiyoruz, uğrayacağım, dolaşacağım ama daha sonra. ‘Hocam Vali Bey'den sonra bir çay için öyle üniversiteye geçin’ dedi. Böylece Vali Bey'den sonra bir çay içtik, üniversiteye öyle geçtik. Bu tamamen nezaket ziyareti gibi oldu. Burada herhangi bir arkadaşımız hangi partiden olursa olsun, beni bilen arkadaşlarımız gayet iyi biliyor, kimden olursa olsun bu nezaketi göstermeyi hakikaten gerekli görürdüm. Çünkü Vali Bey'e gidiyorum çıkmışım yola, bir arkadaşım önüme geçmiş, ya hocam bir çay için öyle geçin. Ya çok yoğunuz yeni başladık, ben dolaşacağım. Buna rağmen ısrar olunca tamam bir çay içip öyle geçelim dedim. Bundan ibaret hepsi.”

Planlı bir ziyaret olmadığını ifade eden Prof. Dr. Güngör, “Yolda tutun ki siz de kolumdan tutup hocam bir çay içelim, öyle gidelim deseydiniz herhalde size de olur derdim, bu bundan ibaret” diye yanıt verdi.

İKİNCİ ÜNİVERSİTE İÇİN DESTEK OLURUZ

İkinci üniversite çalışmalarıyla ilgili soruyu cevaplayan Prof. Dr. Güngör, bununla ilgili şehrin bazı STK’ları tarafından bir çalışma yürütüldüğünü hatırlatarak, “Benden de çok önce başlamıştı. Olgunlaşınca zannediyorum herhalde açıklama yapılacaktır. Fakat ben kendi üniversitemle ilgili söyleyeyim. Kendi üniversitemde hani üniversiteyi çok çeşitlendirmek yerine keyfiyetin daha önemli olduğunu düşünürüm. Tabii ki o STK'ların olgunlaştıracağı çalışmalarda 2. üniversite gerekliyse gerekli olacaksa ki öyle olabilir, olmayabilir bir şey diyemiyorum. O zaman biz de elimizden geleni ardımıza koymaz, destek oluruz.” dedi.

İLK İCRAAT HASTANEYİ ELE ALMAK

Öncelikleri sorulan Prof. Dr. Güngör, “Bana göre tıp fakülteleri o üniversitenin ön yüzüdür, vatandaşla ilk buluşma noktasıdır. O yüzden ilk icraatımız da hastaneyi ele almak oldu. Hastaneyle ilgili, Tıp Fakültesi ile ilgili vatandaşlarımız için nasıl iyileştirme yapmak gerekiyorsa onu yapacağım.” diye yanıt verdi.

Prof. Dr. Güngör, yapay zeka ve ilgili teknolojilerin günümüzde hem akademik hem de sektörel anlamda taşıdığı öneme dikkat çekerek, bu alanda eğitim verecek bir bölümün kurulmasının üniversiteye ve şehre büyük katkı sağlayacağını vurguladı. Rektör, “Bununla ilgili de inşallah çalışmaları başlattık, yapay zeka çalışmalarını. Bölüm mü olur, bir ana bilim dalı mı olur, bir yüksek lisans yani lisansüstü bir çalışma mı olur, benim şimdilik düşüncem bir yapay zeka ve teknoloji bölümü açarak bu noktada da üniversitemizi kucaklayıcı, bu arenada çalışan akademisyenleri bir araya getirerek bir sinerji oluşturup ülkemize, başta Denizlimize, üniversitemize katkı sağlamak olacak.” şeklinde görüş belirtti.