AVANS YOKSA ÜRETİM DE YOK!

Her yıl tütün üretimi öncesi aracı firmalardan avans alan çiftçiler bu yıl firmaların ön ödeme yapmayacağını öğrenince kazan kaldırdı. Her iki ilçenin belediye başkanı aracı firmalara seslendi, “Avans yoksa üretim de yok” diyerek rest çekti.

Tavas Belediye Başkanı Kadir Tatık ve Beyağaç Belediye Başkanı Sezayi Pütün, tütün alım firmalarının avanssız ekim politikalarına karşı tütün üreticilerini sözleşmeleri iptal etme çağrısında bulundu. Ekim yapma işinin tütün üreticisi için ekonomik bir yük olduğunu ve üreticinin mağdur olmadan ekim yapmaları için avansın şart olduğunu dikkat çeken Başkan Tatık ve Başkan Pütün, yaptıkları açıklamalarla tütün üreticilerine destek verdi.

AVANS YOKSA ÜRETİM DE YOK!

ÜRETİM YAPMAYACAĞIZ

Üreticileri dayanışmaya davet eden Tavas Belediye Başkanı Kadir Tatık, "Tütün alım firmalarının yıllardır sürdürdüğü 'avanssız ekim' uygulaması, artık üreticilerimizi ciddi şekilde mağdur etmektedir. Üretim sürecinin başında avans verilmeden tarlaya girmenin ne kadar zor olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Bu adaletsiz düzene karşı biz de Tavaslı üreticilerimizin yanında duruyor, avanssız üretimi reddediyoruz. Avans yoksa üretim de yok. Tüm tütün üreticisi hemşehrilerimizi dayanışmaya, birlik olmaya ve sesimizi hep birlikte yükseltmeye davet ediyorum" dedi.

AVANS YOKSA ÜRETİM DE YOK!

SÖZLEŞMELERİ GERİ ÇEKİN

Türün üreticilerine çağrıda bulunan Beyağaç Belediye Başkanı Sezayi Pütün ise "Tütün alım firmalarının avanssız ekim düzeni artık üreticiyi mağdur etmeye başladı. Avans verilmeden üretim yapılmasının imkânsızlığını hepimiz biliyoruz. Bu nedenle, üreticilerimizin sesi olmak ve bu adaletsiz düzene karşı durmak adına biz de sözleşmelerimizi geri çekiyoruz. Tüm tütün üreticisi hemşehrilerimi birlik olmaya, haklı taleplerimizi yüksek sesle dile getirmeye davet ediyorum" diye konuştu.

Diğer yandan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu da aracı firmaların verdiği düşük fiyat karşısında üreticilerin zarar ettiklerini belirtmiş gerekirse alım yapabileceklerini açıklamıştı.