BEYAĞAÇ VE ÇAL’A NOTER ATANACAK

Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü, münhal noterlikleri açıkladı. Denizli’nin Beyağaç ve Çal ilçelerindeki noterliklere atanmaya istekli olanların bir ay içinde Adalet Bakanlığına uyap üzerinden başvurmaları gerekiyor.

Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü, Türkiye genelinde münhal olan birinci sınıf, ikinci sınıf ve üçüncü sınıf noterlikleri açıkladı. Birinci sınıf ve ikinci sınıf münhal noterlikler için birinci, ikinci ve üçüncü ilanlar yayımlanırken, üçüncü sınıf noterlikler için birinci ilan yayımlandı. üçüncü sınıf noterlikler içerisinde Denizli’nin Beyağaç ve Çal ilçelerindeki noterlikler de yer aldı.

Bakanlık tarafından yapılan duyuruda, Beyağaç Noterliğinin 2024 yılına ait gayrisafi gelirinin 464.833,20 TL, Çal Noterliğinin ise 2.171.823,33 TL olduğu belirtildi. 1512 sayılı Noterlik Kanunu çerçevesinde, münhal noterliklere atanmak isteyen birinci, ikinci ve üçüncü sınıf noterler ile noterlik belgesi sahiplerinin, ilan tarihinden itibaren bir ay içinde www.vatandas.uyap.gov.tr adresindeki başvuru ekranından güvenli elektronik imza, e-Devlet şifresi veya mobil imza kullanarak başvuru yapmaları gerekiyor.

Başvuruda bulunacak ve belge numarası 15.000’in altında olan adayların ayrıca sağlık raporu, mal bildirimi, yasaklılık beyanı, disiplin cezasına ilişkin belgeler ve sicil özetlerini de elektronik ortamda başvurularına eklemeleri gerekiyor. Fiziki başvurular kabul edilmeyecek. Münhal noterliklere atanmaya istekli olanların, gerekli belgeleri ilan tarihinden itibaren bir ay içinde elektronik ortamda tamamlamaları gerekiyor. Detaylı başvuru kılavuzuna ve belge örneklerine www.higm.adalet.gov.tr adresinden ulaşılabilecek.