37 FİRMA GÖRÜCÜYE ÇIKTI

DTO üyesi 37 firma, Londra’da Construction Week Fuarı’na katıldı. Oda Başkanı Erdoğan küresel pazarlarda daha etkin bir rol için zemin hazırladıklarını kaydetti.

Denizli’de, inşaat sektöründe faaliyet gösteren 37 firmadan oluşan DTO fuar heyeti, İngiltere’nin başkenti Londra’da gerçekleştirilen yapı ve inşaat fuarı Construction Week Londra 2025’e katıldı. Teknoloji odaklı ve seçkin bir katılımcı profiline sahip olan fuar, inşaat sektörünün geleceğine yön veren yenilikçi çözümlerin sergilendiği önemli bir platform olarak dünyanın dört bir tarafından gelen katılımcılar ile misafirlerini ağırladı.

Fuarda; akıllı bina sistemleri, çevre dostu yapı malzemeleri, enerji verimliliği sağlayan ürünler ile dijital inşaat teknolojileri gibi birçok ileri teknoloji proje ve hizmet tanıtıldı. Denizlili firmalar, güçlü üretim altyapıları ve yüksek kalite standartlarıyla geliştirdikleri ürünlerini uluslararası bir platformda buluşan ziyaretçilerine sundu.

ÖNEMLİ BİR İŞ BİRLİĞİ

Heyettekiler, fuar boyunca farklı ülkelerden gelen inşaat sektörünün profesyonelleriyle görüşme imkânı buldu; yeni iş fırsatlarını değerlendirip uluslararası bağlantılar kurdu.  DTO Başkanı Uğur Erdoğan, fuar organizasyonlarıyla ilgili olarak “Özellikle teknolojiye dayalı çözümler geliştiren firmalar, global pazardaki rekabet güçlerini artırmak adına önemli görüşmelerde bulundu. Üyelerimiz, örnek girişimcilikleri ile küresel pazarda daha etkin bir rol üstlenme anlamında sektörlerine ve şehrimize önemli bir zemin hazırladılar. Denizli’yi uluslararası arenada en iyi şekilde temsil etmelerinden dolayı her birini tebrik ediyor, başarılarının artarak sürmesini diliyorum” diye konuştu.

ŞENEL: İNGİLTERE, BAKİR BİR PAZAR SAYILIR

DTO Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyesi İbrahim Şenel fuara Türkiye’den katılımın iyi olduğuna dikkat çekti.  Şenel, “İngiltere, ülkemizdeki özellikle de bu sektördeki girişimcilerimiz açısından bakir bir pazar sayılır. Gelecek yıllarda bizim firmalarımız da bu alanda boy göstermelidirler. Bunun katkısını, kısa zamanda da göreceklerdir. Bu yıl biz geldik ilk kez fakat bu son olmamalı ve gelecek yıllarda sayı daha da artırılarak sürdürülmeli. İyi ki de gelmişiz. Yeni teknoloji ürünler ile çözümleri bir arada görüp inceleyebildik” ifadelerini kullandı.