ORMANA GİRİŞLER YASAKLANDI
Yangınla Mücadele Komisyonu, Denizli’de 1 Haziran - 31 Ekim tarihleri arasında ormanlık alanlara girişi yasakladı. Ayrıca mesire alanlarında ateş yakmaya zaman sınırlaması getirildi.

Denizli’de Orman Yangınları Mücadele Komisyonu, Orman Bölge Müdürlüğü’nde gerçekleştirildi. Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun’un başkanlığındaki toplantıda, yaz döneminde orman yangınlarının önlenmesine yönelik çalışmalar masaya yatırıldı.
Ormanların yanı sıra vatandaşların can ve mal güvenliklerinin sağlanması amacıyla kurumların sorumluluk alanları da belirlendi.
Komisyon yangınla mücadele kapsamında Denizli’de ormanlık alanlara girişleri de yasakladı. Buna göre 1 Haziran’dan itibaren 31 Ekim’e kadar ormanlara girişler yasaklandı.
Orman yangınlarının yaygın olarak insan kaynaklı olduğunun altı çizilen toplantıda piknik ve mesirelik alanlarda vatandaşların ateş yakmasına da sınırlama getirildi. Alınan karar gereği akşam 20.00’den sabah saat 06.00’ye kadar bu alanlarda ateş yapmak yasaklandı.
Komisyon; ormanlık alanlara 500 metre mesafede havai fişek atılması, dilek feneri ve benzeri adı altında satılan, gökyüzünde uzun mesafeler ilerleyebilen ve düştüğü yerde yangın çıkarma riski bulunan materyallerin atılmasını da yasakladı. Bu yasak da 1 Haziran – 31 Ekim tarihleri arasında geçerli olacak.
Toplantıda ormanlık alanların çevresindeki yerlerin, anız veya bitki örtülerinin, harman atıklarının yakılması da süreye bağlı olmaksızın yasaklandı.