TEKSTİL ATIKLARI YOGA KIYAFETİ OLACAK

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ), çevresel duyarlılığı ve sosyal sorumluluğu merkezine alan yeni ve ilham verici bir projeyle FLO ile ilk kez aynı sahnede buluştu. Türkiye’nin önde gelen perakende markalarından FLO ile üniversite-sanayi iş birliği çerçevesinde hayata geçirilen KintSUNgi- Yoga Kıyafeti Tasarımı projesi, hem doğaya hem de topluma derin bir nefes aldırmaya hazırlanıyor.

Pamukkale Üniversitesi Teknoloji Fakültesi ile FLO markası iş birliği ile geliştirilen proje; sadece eski kumaşlara değil, umutlara da yeniden hayat veriyor. Adını, kırıkları altınla onaran Japon sanatından alan KintSUNgi, kullanılmayan tekstil atıklarını yaratıcı bir yaklaşımla güneş altında renk değiştiren, estetik ve fonksiyonel yoga kıyafetlerine dönüştürüyor. Üstelik bu dönüşümde, cezaevlerinde veya afet bölgelerinde yaşayan kadınların emeği altın ipliklerle birleşiyor, toplumsal dayanışma moda ile yeniden tanımlanıyor.

PAÜ Teknoloji Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Koluman’ın Biyomedikal Mühendisliği Hızlı Tespit Laboratuvarı bünyesinde yürüttüğü projede, FLO’nun sürdürülebilirlik vizyonu ile üniversitenin Ar-Ge gücü birleşiyor. OSTİM Teknik Üniversitesi Teknokent Genel Müdürü Gökhan Topal’ın bağlantılarıyla PAÜ’ye kazandırılan projede, dokümantasyon ve yürütme süreçlerinde Teknokent bünyesinden Hatice Kübra Kaplan da görev alarak akademi-sanayi sinerjisine güçlü bir katkı sundu.

YOGA YAPANLARA DOĞAYLA BÜTÜNLEŞME HİSSİ VERECEK

Güneşle temas ettiğinde renk değiştiren bu özel kumaşlar, açık havada yoga yapanlara doğayla bütünleşme hissi yaşatacak. Moda dünyasında “yeniden kullanım, yeniden umut” sloganını öne çıkaran KintSUNgi projesi, üniversite-sanayi el ele verirse nelerin mümkün olabileceğini bir kez daha gösteriyor.