25. YÖRÜK ŞENLİĞİ COŞKUYLA KUTLANDI
Denizli’nin Tavas ilçesine bağlı Yahşiler Mahallesi’nde bu yıl 25.’si düzenlenen Gökay Yörük Şenliği, büyük bir katılımla gerçekleşti. Tavas Belediyesi’nin öncülüğünde düzenlenen şenlikte geleneksel kültürün örnekleri yaşatıldı.

Tavas’ın Yahşiler Mahallesi’nde bu yıl 25.’si düzenlenen Gökay Yörük Şenliği, geniş katılımla gerçekleşti. Gökay Köy Grubunda yer alan Yahşiler, Gökçeler, Güzelköy, Avdan, Akıncılar, Yeşilköy, Denizoluk, Kayapınar ve Seki mahallelerinin katılımıyla Yahşiler Pürenli mevkisinde düzenlenen 25. Geleneksel Gökay Yörük Şenliğine, Denizli’nin yanı sıra çevre illerden Yörük dernekleri katıldı.
Tavas Belediyesi’nin öncülüğünde düzenlenen şenlikte, doğayla iç içe bir ortamda Yörük çadırları kuruldu, halk oyunları sergilendi, geleneksel tatlar ve el sanatlarına yer verildi. Çeşitli etkinliklerle kültürel değerlerin yaşatıldığı şenlikte yerel sanatçıların konserleri ile Yörük çadırları ve yöresel lezzetler büyük ilgi gördü.
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun da katıldığı 25. Geleneksel Gökay Yörük Şenliği ile ilgili Tavas Belediye Başkanı Kadir Tatık, yaptığı açıklamada, Yörük şenliğinin her yönüyle yüreklere dokunan, hafızalarda iz bırakan muhteşem bir gün olarak geride kaldığını belirterek, “Yörük kültürünün tüm renkleriyle yaşatıldığı bu özel günde; yöresel halk oyunu gösterileri, yürek titreten sipsi ezgileri ile her köşesinde ayrı bir güzellik, her anında ayrı bir hatıra bıraktı bu şenlik. Her biri bu toprakların sesi olan, el emeğiyle, gönül bağıyla bu şenliğe katkı sunan tüm hemşehrilerimize, misafirlerimize ve emeği geçen herkese yürekten teşekkür ederim.” dedi.
Böylesine güçlü bir katılımla, coşkuyla ve dayanışmayla gerçekleşen 25. Gökay Yörük Şenliğinin, kültüre sahip çıkan bu ruhla geleneksel olarak yaşatılmaya devam edeceğine olan inancının tam olduğunu ifade eden Tatık, “Bugün, geçmişle geleceğin omuz omuza verip aynı çadırda buluştuğu gündü. Bu vesileyle, isimlerini tek tek sayamasak da gönlüyle ve emeğiyle bu güzel güne katkı sunan herkese sonsuz teşekkür ediyoruz. Sahnede ya da sahne arkasında, görünürde ya da görünmeyen nice yürek vardı; iyi ki varsınız, iyi ki bu kültürü birlikte yaşatıyoruz.” şeklinde görüş belirtti.