"TERAZİNİN DİĞER KEFESİYİZ"
Mimarlar Odası Denizli Şube Başkanı Kabel, yerel yönetimlerle mesleki denetim ve teknik iş birliği protokolleri imzalamak istediklerini, ancak bunu sadece 9 belediye ile yapabildiklerini söyledi.

Mimarlar Odası Denizli Şubesi Başkanı Özlem Durdu Kabel yerel yönetimlerle mesleki denetim ve teknik iş birliği protokolleri imzalamak istediklerini açıkladı. Mimarların yerel yönetimde terazinin diğer kefesi olduğunu işaret etti.
Kabel yerel seçimler öncesinde başladıkları bu protokollere ilk girişimlerinde olumsuz yanıtlar aldıklarını ifade etti. Seçimlerden önce 6 belediye ile protokol imzalayabildiklerini belirten Kabel, yeni yönetimler göreve geldikten sonra bu sayının sadece 9'a yükselebildiğini açıkladı. Protokol imzalayan belediyelerin Acıpayam, Babadağ, Bozkurt, Buldan, Çal, Honaz, Kale, Serinhisar ve Tavas Belediyeleri olarak sıralandı.
Kabel bir yıl beklediklerini, bu süre zarfında iş birliği ve protokol imzalama konusunda yoğun çaba sarf ettiklerini dile getirdi. Benzer uygulamaların büyükşehirlerde de olduğunu hatırlatan Kabel, "Biz en iyisini bilmeyebiliriz ama en iyisini yapabilecek arkadaşlarımızla bir komisyon kurabilir, kentin içinde tartışmaya açabiliriz. Bu anlamda da bir iş birliği protokolü imzalamak istiyoruz" ifadelerini kullandı.
Mimarlar Odası Denizli Şubesi Başkanı Özlem Durdu Kabel, açıklamalarının sonunda kentteki rantın, arsa değerlerindeki artışın kimlere fayda sağladığı, imar planlarının kimler için değiştirildiği ve kamu arazilerinin nasıl kullanıldığı gibi konuların Mimarlar Odası'nın gündeminde olduğunu vurguladı. Kabel, bu konuların takipçisi olacaklarını ve peşini bırakmayacaklarını belirtti.