DOSTEK KOLEJİ 2025 MEZUNLARINI COŞKUYLA UĞURLADI
Denizli Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren DOSTEK Koleji, 2024-2025 eğitim-öğretim yılını tamamlayan 230 öğrencisini düzenlediği görkemli törenle mezun etti.

Denizli Organize Sanayi Bölgesi’nde mesleki eğitimde öncü kurumlardan DOSTEK Koleji, 2024-2025 eğitim-öğretim yılını tamamlayan 230 öğrencisini düzenlediği mezuniyet töreniyle uğurladı. Tören, okul bahçesinde gerçekleştirilen 7. Geleneksel Keşkek Günü etkinlikleriyle birleşti ve yoğun katılımla geçti.
TÖRENE PROTOKOL VE VELİLERDEN YOĞUN İLGİ
Mezuniyet törenine Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, Honaz Kaymakamı Vahit Yılmaz, Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek, Pamukkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Denizli OSB Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Ersan Öz, İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Emre Çalışkan, İl Gençlik ve Spor Müdürü Süleyman Erdoğan, Honaz İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Turan, Denizli OSB Yönetim Kurulu Başkanı Derya Baltalı, Denizli Sanayi Odası Başkanı Selim Kasapoğlu, Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, Denizli OSB Yönetim Kurulu Başkanvekili Osman Uğurlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Çalışkan ve İsmail Aslan, Bölge Müdürü Ahmet Taş, mahalle muhtarları, veliler ve öğrenciler katıldı.
SERGİ VE HALK OYUNLARIYLA RENKLİ BAŞLANGIÇ
Tören öncesinde, öğrencilerin yıl boyunca hazırladığı projelerin sergilendiği Teknoloji, Bilim, Kültür, Sanat ve Spor Sergisi’nin açılışı yapıldı. Protokol üyeleri, kurdele kesiminin ardından stantları gezerek öğrencilerden projeleri hakkında bilgi aldı. Ardından, 7. Geleneksel Keşkek Günü kapsamında keşkek ve lokma ikramı yapıldı. DOSTEK Koleji Halk Oyunları Ekibi’nin zeybek gösterisi ve keman müzik dinletisi, törene renk kattı.
“DOSTEK KOLEJİ HER ZAMAN SİZİN YUVANIZ OLACAK”
Törenin açılış konuşmasını yapan DOSTEK Koleji Müdürü Saadettin Dumlu, “Sevgili gençler, bugün burada, büyük emekler ve fedakârlıklarla geçen bir yolculuğun son durağında, siz sevgili öğrencilerimizin başarılarını kutlamak üzere bir aradayız. Bir eğitimci olarak her birinizin gösterdiği çaba, azim ve gelişim süreci bizler için büyük bir gurur kaynağıdır. Bu okulda yalnızca akademik bilgiler değil; ahlak, sorumluluk, disiplin ve topluma katkı sağlama bilinci de kazandınız. Sizler, ülkemizin geleceğisiniz. Aldığınız bu eğitimle donanımlı, üretken ve vicdan sahibi bireyler olarak hayatın her alanında başarılı olacağınıza olan inancım tamdır. Mezun olmak bir son değil, aksine yeni başlangıçların kapısıdır. Bundan sonraki yolculuğunuzda karşınıza çıkacak tüm zorluklara cesaretle, inançla ve bilgiyle yaklaşacağınıza inanıyorum. Unutmayın ki, nerede olursanız olun, DOSTEK Koleji her zaman sizin yuvanız olacak. Yolunuz açık, geleceğiniz parlak olsun” dedi.
“MEZUNLARIMIZIN İSTİHDAM ORANI YÜZDE 88’E ULAŞTI”
Denizli OSB Yönetim Kurulu Başkanı Derya Baltalı, törende yaptığı konuşmada, “Ülkemizin kalkınmasında en önemli gücümüz; bilgi, beceri ve sağlam bir karakterle donatılmış, nitelikli insan kaynağıdır. Bu da ancak güçlü ve vizyoner bir eğitim sistemiyle mümkündür. Bu anlayışla, 2017 yılında meslek lisemizi özelleştirerek, iş dünyasının ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünü yetiştirme hedefiyle yola çıktık. Fiziki altyapımızı yenileyerek modern ve uygulamalı eğitim olanakları sunduk; atölyelerimizi güçlendirdik. Öğrencilerimize ücretsiz öğle yemeği ve servis imkânları sağladık. Bugün, 1050 öğrencimizle büyük bir aile olmanın gururunu yaşıyoruz. Tüm bu gelişmeler, Yönetim Kurulumuzun vizyonu, Bölge Müdürlüğümüzün desteği, sanayicilerimizin katkıları ve eğitim kadromuzun özverili çalışmaları sayesinde hayata geçti. Mezunlarımızın kendi alanında istihdam oranı %88’e ulaşmıştır. Öğrencilerimiz yalnızca mesleki alanda değil; kültür, sanat, spor ve teknik projelerde de önemli başarılara imza atıyor. Bu süreçte emek veren tüm öğretmenlerimize en içten teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca, Kaymakamlarımız, İlçe Milli Eğitim Müdürlerimiz ve Muhtarlarımızla yürüttüğümüz iş birliği ve mesleki eğitimin yaygınlaştırılmasına verdikleri destek için de şükranlarımı sunuyorum. Sevgili Mezunlarımız, Sizleri yürekten kutluyorum. Bugün, önemli bir dönemi geride bırakıyor; hayatınızda yeni bir sayfa açıyorsunuz. Aldığınız bilgi ve değerlerle, geleceği şekillendirecek güce sahip olduğunuzdan hiç kuşkum yok. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de söylediği gibi: ‘Ey yükselen yeni nesil! Gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk; onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz.’ Yolunuz açık, başarılarınız daim, her şey gönlünüzce olsun” ifadelerine yer verdi.
“YOLUNUZ AÇIK, GELECEĞİNİZ PARLAK OLSUN”
İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Emre Çalışkan, mezunlara hitaben şunları söyledi: “DOSTEK Kolejimiz mesleki eğitim alanında önemli bir misyon üstlenmiş, öğrencilerimize yalnızca teorik bilgi değil, aynı zamanda uygulamalı beceriler kazandırarak onları hem iş hayatına hem de hayata hazırlamıştır. Bugün burada mezun olan her bir öğrencimiz, bu emeğin ve vizyonun en somut göstergesidir. Sizleri bu noktaya getiren başta değerli öğretmenlerimizi, okul yöneticilerimizi, sanayicilerimizi, Denizli OSB Yönetimini ve sizlerin en büyük destekçileri olan kıymetli ailelerinizi yürekten kutluyorum. Sizlere hayat boyu başarı, sağlık ve mutluluk diliyor; yolunuzun açık olmasını temenni ediyorum.”
PLAKET VE ÖDÜL TÖRENİ
Konuşmaların ardından, desteklerinden dolayı mahalle muhtarlarına, ortaokul müdürlerine, okul Danışma Kurulu’na ve okul aile birliği başkanına plaketleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi. DOSTEK Koleji Müdürü Saadettin Dumlu’ya teşekkür plaketi, Denizli OSB Bölge Müdürü Ahmet Taş tarafından verildi. Anadolu Teknik Programı birincisi Burhan Zengin ve Anadolu Meslek Programı birincisi Meryem Çetinkaya’ya ödülleri, Denizli OSB Yönetim Kurulu Başkanı Derya Baltalı tarafından sunuldu.
DÜNYA ŞAMPİYONUNA VALİ’DEN ÖDÜL
Törende, Turkish Open Wako World Cup Yarışması’nda 50 kg Kick Boks branşında dünya şampiyonu olan DOSTEK Koleji Moda Tasarım Bölümü 11. sınıf öğrencisi Gülten Sivaslıoğlu’na hediyesi, Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun tarafından takdim edildi. Vali Coşkun, Denizli’yi gururlandıran öğrenciyi tebrik ederek başarılarının devamını diledi. Ayrıca, DOSTEK Koleji öğrencilerinin el emeğiyle hazırladığı bir tablo, Denizli OSB Yönetim Kurulu Başkanı Derya Baltalı ile birlikte Vali Coşkun’a sunuldu.
BAYRAK DEVRİ VE KEP ATMA COŞKUSU
Plaket ve hediye takdimlerinin ardından bayrak devir teslim töreni gerçekleştirildi. Mezun öğrenciler, bayrağı 2025-2026 eğitim-öğretim yılında mezun olacak öğrencilere devretti. Mezuniyet konuşmasını 12/E sınıfı öğrencisi Emine Yıldırım yaptı. Tören, 230 öğrencinin tek tek sahneye çağrılarak diplomalarını alması ve keplerini gökyüzüne fırlatmasıyla sona erdi.