ULUSLARARASI EKONOMİ YAZ SEMİNERLERİ BAŞLADI
Pamukkale Üniversitesi’nde bu yıl 23’üncüsü düzenlenen Uluslararası Ekonomi Yaz Seminerleri, “EYS Tarihinden Veri Bilimi ve Yapay Zekâya Yolculuk” paneliyle açıldı. Etkinlik, Denizli’nin akademik ve kültürel tanıtımına katkı sağlıyor.

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) ev sahipliğinde düzenlenen 23. Uluslararası Ekonomi Yaz Seminerleri, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Şehit Bekir Can Kerek Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen açılış paneliyle başladı. “EYS Tarihinden Veri Bilimi ve Yapay Zekâya Yolculuk” temalı panel, ekonomi ve teknoloji alanındaki yenilikleri masaya yatırdı.
AÇILIŞ TÖRENİNE YOĞUN KATILIM
Açılış paneline Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmud Güngör, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ersan Öz, İİBF Dekanı Prof. Dr. Ender Coşkun, Türkiye Ekonomi Kurumu Başkanı Prof. Dr. Hasan Kazdağlı ve çok sayıda akademisyen katıldı. Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayarak açılış konuşmalarıyla devam etti.
REKTÖR GÜNGÖR: “SEMİNERLER ÜNİVERSİTEMİZİN MARKASI HALİNE GELDİ”
Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmud Güngör, yaptığı konuşmada seminerlerin önemine vurgu yaptı: “Bu seminerlerimiz akademik birikimi güçlendirmekle kalmayıp, disiplinler arası bir ağ oluşturarak yeni araştırma ve iş birliği fırsatlarını da oluşturarak bugünlere gelmiştir” diye konuştu.
MERKEZ MÜDÜRÜ UYAR: “SÜRDÜRÜLEBİLİR VE SAYGIN BİR PLATFORMA DÖNÜŞTÜ”
Ekonomik ve Ekonometrik Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Sinem Güler Kangallı Uyar, seminerlerin üniversite için taşıdığı öneme dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı: “Pamukkale Üniversitesi’nin adını Türkiye ve dünya genelinde saygın bir noktaya taşıyan bu yıl 23’üncüsünü düzenlediğimiz bu seminerler artık sadece bir etkinlik değil aynı zamanda Üniversitemizin kurumsal kimliğinin ayrılmaz bir parçası adeta bir bilimsel markası haline gelmiştir. Bugün burada gerçekleştirdiğimiz ‘EYS Tarihinden Veri Bilimi ve Yapay Zekâya Yolculuk’ adlı panelimiz ile geçmişin mirasına geleceğin dönüşüm alanları ile buluşturmayı hedeflemektedir. Etkinliğimizin organizasyon ekibine özverili çalışmaları için teşekkürlerimi sunuyorum. Bizlere her aşamada desteklerini esirgemeyen Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmud Güngör, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ersan Öz ile diğer Rektör Yardımcılarımıza, Üniversitemiz Genel Sekreterliğine ve ilgili tüm birimlerine teşekkürlerimizi sunuyorum. Akademik bir etkinliğin kurumsal bir sahiplenme ile bu noktaya taşınması Ekonomi Yaz Seminerlerini sürdürülebilir ve saygın bir platform yapan en önemli unsurlardan biridir. Hepinize desteklerinizden dolayı teşekkür eder verimli bir panel olmasını dilerim”
DEKAN COŞKUN: “SEÇKİN BİR YER EDİNDİ”
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ender Coşkun, seminerlerin akademik camiadaki etkisini değerlendirdi: “Türkiye’nin dört bir yanından bugüne kadar birçok araştırmacıyı ve akademisyeni özel sektörden birçok temsilciyi bir araya getiren Uluslararası Ekonomi Yaz Seminerleri etkinliğimiz çok önemli bir bilgi paylaşım platformu haline gelmiştir. Bu 23 yıllık süreçte emeği geçen tüm hocalarımızı ayrı ayrı kutluyor ve tebrik ediyorum. Bugün herhangi bir bilimsel etkinliğe katıldığınızda oradaki bilim adamlarının önemli bir kısmının ‘yolumuz EYS ile kesişti, Ekonomi Yaz Seminerlerinde bulunduk, şöyle faydalı oldu’ dediklerini duydukça bizler de gurur duyuyoruz” ifadelerini kullandı.
PANEL VE KONUŞMALAR
Açılış konuşmalarının ardından program, Türkiye Ekonomi Kurumu Başkanı Prof. Dr. Hasan Kazdağlı’nın “Ekonomi Yaz Seminerleri Başlangıç Noktası” başlıklı konuşmasıyla devam etti. Program, Prof. Dr. Hakan Aygören’in moderatörlüğünde, Prof. Dr. Haluk Erlat, Prof. Dr. Celal Küçüker, Prof. Dr. Necmi Gürsakal, Prof. Dr. Serdar İplikci ve Buğra Yüksel’in katılımıyla gerçekleştirilen “EYS Tarihinden Veri Bilimi ve Yapay Zekâya Yolculuk” paneliyle sona erdi.