YÖRÜK RUHU MERKEZE TAŞINIYOR

Kervansaray Mahallesi, geleneksel yörük kültürünü yaşatmak amacıyla ikincisi düzenlenecek olan Kervansaray Yörük Kültür Toyu'na ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

İlki geçen yıl yapılan ve mahallelinin talebi üzerine Pamukkale İlçesine bağlı Kervansaray Mahalle Muhtarı Damla Tuna Bilgen ve Yörük Beyi Adem Çalık öncülüğünde düzenlenen Kervansaray Yörük Kültür Toyu, 12 Temmuz Cumartesi günü Bağbaşı Parkı’nda yeniden gerçekleştirilecek.

Mahalleli ve Yörük beyinin katkılarıyla organize edilen toy, zengin Yörük kültürü öğeleriyle dolu olacak. Etkinlikte; yörük çadırları, geleneksel eşyalar ve develerle birlikte, konserler ve çeşitli oyunlar da yer alarak katılımcılara yörük ruhu yaşatılacak.

Toyun en önemli geleneklerinden biri olan 6 bin kişilik pilav üstü kavurma ikramı ise şehitlerimizin ve gazilerimizin ruhlarına ithafen dağıtılacak.

Kervansaray Mahalle Muhtarı Damla Tuna Bilgen, tüm Denizlili vatandaşları bu anlamlı etkinliğe davet etti. Bilgen, "Mahalle halkımızın yoğun talebi üzerine, bu yıl da yörük kültürümüzü yaşatacağımız Kervansaray Yörük Kültür Toyu'nu düzenliyoruz. Denizli'nin dört bir yanından etkinliğimize katkı sağlayan tüm vatandaşlarımıza ve Yörük Beyimize şükranlarımızı sunuyoruz. Bu toy, birliğin ve beraberliğin bir simgesidir. Toyumuz bereketli, gönlümüz bir olsun" sözleriyle etkinliğin önemini vurguladı.