NASUH MAHRUKİ’DEN BAŞKAN DOĞAN’A ZİYARET
Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, AKUT Kurucu Başkanı Ali Nasuh Mahruki ve eşi Mine Mahruki’yi ağırladı. Ziyarette, afet yönetimi ve farkındalık çalışmaları ele alındı.

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, arama kurtarma alanında Türkiye’nin öncü isimlerinden AKUT Kurucu Başkanı Ali Nasuh Mahruki ve eşi Mine Mahruki ile bir araya geldi. Ziyaret sırasında, Merkezefendi Arama Kurtarma Timi (MAKUT) ve afet yönetimi konuları üzerine görüş alışverişinde bulunuldu.
AFETLERE KARŞI BİLİNÇLENDİRME VURGUSU
Başkan Şeniz Doğan, ziyarete ilişkin yaptığı açıklamada afet bilincinin önemine dikkat çekerek, “Ülkemizin arama kurtarma alanındaki öncü isimlerinden AKUT Kurucu Başkanı Ali Nasuh Mahruki ve eşi Mine Mahruki’yi ağırladık. Yıllardır afetlerle mücadelede gösterdiği özverili çalışmalar hepimize ilham veriyor, örnek oluyor. Merkezefendi Belediyesi olarak afetlere karşı hemşerilerimizi bilinçlendirmek ve her olasılığa hazırlıklı olmak bizim için hayati önem taşıyor. Ali Nasuh Mahruki ile belediyemiz bünyesinde kurduğumuz Merkezefendi Arama Kurtarma Timi (MAKUT), afet yönetimi, gönüllülük ve farkındalık çalışmaları üzerine verimli bir sohbet gerçekleştirdik. Nazik ziyaretleri ve değerli paylaşımları için kendilerine teşekkür ediyorum. Dayanıklı ve bilinçli bir Merkezefendi inşa etmek için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
MAKUT VE AFET YÖNETİMİ GÖRÜŞÜLDÜ
Ziyarette, Merkezefendi Belediyesi bünyesinde kurulan MAKUT’un faaliyetleri, afet yönetimi, gönüllülük ve toplumsal farkındalık çalışmaları detaylı bir şekilde ele alındı. Görüşme, belediyenin afetlere hazırlık ve bilinçlendirme çalışmalarına katkı sağlamayı amaçladı.