BUGÜN DARBE GİRİŞİMİNİN YILDÖNÜMÜ
Terör örgütü FETÖ’nün 2016 yılında Türkiye’yi kana bulama girişimi, halkın topyekün başkaldırısı ile durduruldu. Darbe girişiminin yıldönümünde Denizli protokolü birlik mesajı verdi.

Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması üyesi bir grup asker ve sivil 2016 yılı 15 Temmuz’unda Türkiye’de darbe girişiminde bulunarak yönetimi ele geçirmeye çalıştı. Kendilerine Yurtta Sulh Konseyi adını veren askerler bazı kamu binalarını ele geçirmeye çalıştı, tanklarla sokaklarda, uçaklarla kentlerin üstünde korku duvarı oluşturmayı hedefledi. Ancak Kahraman Tük Halkı bu başkaldırıya direndi ve kısa süre içinde darbe girişimini püskürttü.
Darbe girişiminin yıldönümünde Denizli protokolü de 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü’ne ilişkin önemli mesajlar verdi. İşte o mesajlar:
DENİZLİ VALİSİ ÖMER FARUK COŞKUN:
“15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü; devletimizin varlığını, milletimizin birliğini parçalamak ve millî egemenliğini yok etmek isteyen FETÖ terör örgütüne karşı, yüce milletimizin onurlu direnişi ve kahramanlığıyla kazanılmış şanlı bir demokrasi zaferidir.
Bizler, bağımsızlığı karakteri olarak benimseyen bir ecdadın torunlarıyız. Toprağımızın birliği, insanlarımızın kardeşliği, ülkemizin huzuru adına; genciyle, yaşlısıyla, kadınıyla, erkeğiyle vatan sevgisini canından öte sayan bir neslin mirasçılarıyız.
Rengini şehitlerimizin kanından alan Ay Yıldızlı Bayrağımızın gölgesi altında, sonsuza kadar bağımsız yaşamaya ant içmiş Aziz Milletimiz; direnişiyle, bağımsızlığından ve demokrasiden asla taviz vermeyeceğini tüm dünyaya göstermiştir.
Bilinmelidir ki her türlü zorluğu aşarak kurduğumuz devletimizi, birlik ve beraberlik içinde, bin yıldan bu yana sürdürdüğümüz kardeşlik ruhuyla daha da yüceltmek ve güçlendirmek temel sorumluluğumuzdur”
PAÜ REKTÖRÜ MAHMUD GÜNGÖR:
“15 Temmuz, bu milletin yeniden ayağa kalktığı, iradesine sahip çıktığı ve vatan toprağını canı pahasına savunduğu bir gecedir.15 Temmuz, karanlığa karşı yakılan bir meşaledir. Bu meşale sadece bir kalkışmayı değil; bin yıllık birlikteliğe yapılan saldırıyı bozguna uğratmıştır. Camilerden yükselen salâlar, meydanlara akan dualar, tek yürek olmuş bir milletin tarihe yazdığı çağrıdır:‘Biz buradayız ve bu vatan burada kalacak!’
Pamukkale Üniversitesi olarak bizler, bu emaneti taşımayı bir görev, bir şeref olarak görüyoruz. Gençlerimizi akademik bilgiyle donatırken, onları aynı zamanda vatan, bayrak, ezan ve adalet duygusuyla yoğrulmuş bireyler olarak yetiştirmeye kararlıyız. Çünkü bu toprakların geleceği hem fikri hem vicdani olarak uyanık nesillerle mümkündür.
Aziz gençler,15 Temmuz’u anlamak, sadece geçmişe bakmak değildir. Bu mücadeleyi yürekte taşımak, her alanda adaletle yürümek, hakikatin tarafında durmaktır. Sizler bu milletin şimdiki duası gelecekteki umudusunuz”
AK PARTİ DENİZLİ MİLLETVEKİLİ ŞAHİN TİN:
“Türk milleti, geçmişten bugüne olduğu gibi, bugün de istiklal ve istikbal uğruna gözünü kırpmadan can vermeye hazır olduğunu göstermiştir. 15 Temmuz gecesi, bu aziz millet korku zincirini kırmış, zilleti reddetmiş, bağımsızlık meşalesini yeniden yakmıştır. Bu milletin bileği bükülmez, iradesi teslim alınmaz. Her ne şartta olursa olsun; bu topraklarda ezan dinmez, bayrak inmez, istiklal sancağı eğilmez. Aziz şehitlerimizin kutlu emanetine sahip çıkmak boynumuzun borcudur. Bu milletin evlatları, ecdadının izinde; devletine sadık, bayrağına sevdalı, vatanına kefenli yürümeye ant içmiştir. Nesillerimiz 15 Temmuz’un ne olduğunu unutmayacak, unutturmayacak. Demokrasiye açılan kapı bir daha asla kapanmayacak. Aziz şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi minnetle anıyor; Rabbim’den bu millete bir daha böyle ihanet geceleri yaşatmamasını niyaz ediyorum”
AK PARTİ DENİZLİ MİLLETVEKİLİ NİLGÜN ÖK:
“O gece bu millet; tanka göğsünü siper etti, bombaya karşı secdeyle direndi. 15 Temmuz; 40 yıl süren bir sızmanın son perdesiydi, milletin uyanışı ise ibretlik bir tarihti. 15 Temmuz gecesi, Türk milleti sadece demokrasiye değil evlatlarının geleceğine de sahip çıktı. 15 Temmuz’u anlamak; sadece bir geceyi değil bir milletin kaderini okumaktır. Şehitlerimiz sadece can vermedi; bize onur, cesaret ve vatan şuuru emanet etti. Gazilerimiz milletin diriliş destanına canlı şahitler olarak tarihe geçti”
GELECEK PARTİSİ DENİZLİ MİLLETVEKİLİ SEMA SİLKİN ÜN:
"15 Temmuz, milletimizin iradesiyle çelikleşen bir kararlılığın adıdır. O gece, ‘milletin gücünün üstünde bir güç yoktur’ diyerek demokrasimizi tankların paletleri altında ezdirmedik. Milletimiz, sokaklara dökülen yürekleriyle tanklardan, uçaklardan ve mermilerden daha güçlü olduğunu tüm dünyaya gösterdi. 15 Temmuz’un bir milletin vatanını nasıl savunduğunun ve birlik ruhuyla nasıl destan yazdığının simgesi olduğunu belirten Milletvekili Sema Silkin Ün, "Bu toprakların vatan olmasının bedelini bir kez daha hatırladık. Başta milletimizin bayraklaşan şehidi Ömer Halisdemir olmak üzere, bağımsızlık uğruna can veren 252 aziz şehidimizi rahmetle anıyor, gazilerimizin önünde minnetle eğiliyoruz"
AK PARTİ DENİZLİ İL BAŞKANI MUHAMMET SUBAŞIOĞLU:
“15 Temmuz 2016 gecesi, Türk demokrasisine, millet iradesine ve devletimizin bekasına yönelik hain bir darbe girişimiyle karşı karşıya kaldık. O karanlık gece, milletimizin destansı direnişi sayesinde aydınlığa kavuştu. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, tanklara, silahlara ve uçaklara karşı gövdesini siper eden milletimiz, o gece demokrasiye nasıl sahip çıkılacağını tüm dünyaya gösterdi. 15 Temmuz’un sadece bir tarih değil, aynı zamanda bu milletin hafızasına kazınmış bir diriliş günü olduğunu bir kez daha vurguluyoruz. Milletimizin iradesine ipotek koymaya çalışan her türlü vesayetin, darbenin ve terörün karşısında dimdik durmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle, başta 15 Temmuz şehitlerimiz olmak üzere tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize şükranlarımı sunuyor; milletimizin Demokrasi ve Millî Birlik Günü’nü saygıyla selamlıyorum”.