HASTANE ÇALIŞANLARI İŞ BIRAKIYOR
Türkiye Sağlık ve Sosyal Hizmet İşçileri Sendikası’na bağlı Pamukkale Üniversitesi Hastanesi çalışanları yarın bir gün süreyle iş bırakma eylemi yapacak. Çağrı merkezinin yarına randevu vermediği, bazı polikliniklerde de randevuların iptal edildiği belirtiliyor.

Başta haftalık çalışma saatleri ve eşit işe eşit ücret talepleri olmak üzere, Pamukkale Üniversitesi Hastanesi yönetiminden bekledikleri adımların atılmadığını gören işçiler bir kez daha eylem kararı aldı.
Türkiye Sağlık ve Sosyal Hizmet İşçileri Sendikası (Türk Sağlık İş) üyesi hastane çalışanları yarın sabah 08.00’den akşam 17.00’ye kadar eylem yapacak.
Bu süreçte katlardaki ve polikliniklerdeki sendikalı çalışanlar iş başı yapmayacak. Bazı poliklinik hizmetlerinin eylem nedeniyle yapılamayacağı belirtiliyor.
Hastanede bazı randevuların iptal edildiği, çağrı merkezini arayanların da yarın için randevu alamadıkları ifade ediliyor.
Haftada 45 saat çalışan sendika üyeleri bu sürenin azaltılmasını talep ediyor. PAÜ bünyesinde çalışanlar arasındaki maaş farkı da en çok şikayet edilen konular arasında yer alıyor.
Sendika üniversite yönetimine uzun zamandır çağrıda bulunmasına rağmen henüz anlaşma zemini oluşmadı. Çalışanlar yaşanan hayat pahalılığı nedeniyle aldıkları ücretin yoksulluk sınırında olduğunu, maaşların bir haftada tükendiğini ifade ediyor.
Türk Sağlık İş Başkanı Zeki Kılıç taleplerine karşı duyarsız kalındığını, eylemlerin süreceğini belirtti. Yarın sabah saatlerinden itibaren toplanacak olan çalışanlar, seslerini üniversite yönetimine duyurmaya çalışacak.